tiistai 4. syyskuuta 2012

Vihdoin syksy!

Jo kuukausi vierähtänyt edellisestä postauksesta ja paljon on ehtinyt tapahtua! Syksy on vihdoinkin täällä, ja on aika aloittaa pipojen, huivien ja villasukkien neulominen. Joka vuosihan on ihan pakko tehdä ainakin yksi uusi pipo, eikö?

Viimeaikoina on tullut geokätköiltyä reippaasti. 150 löytöä ohittui ja onnistuin kahmimaan itselleni ensimmäisen FTF:n (First to find) ihan kotikulmilta, Aitolahdesta. Oiva harrastus, tulee nimittäin patikoitua ja pyöräiltyä huomaamattaan hurja määrä kilometrejä ja nähtyä paikkoja, joihin ei muuten tulisi ikinä mentyä. Synkkä metsä voi kätkeä uskomattoman upeita paikkoja ja kauniita hetkiä. Ja voi että, se löytämisen riemu! :)Malli: Something Lacy Shrug (rav)
Lanka: Rowan Handknit Cotton

Tämän boleron tein hiukan ohjetta paksummasta langasta. Rowankin sopi malliin mielestäni melko hyvin, sillä kuvio tulee esiin ja vastaa alkuperäistä, Cascaden Pima Silkistä neulottua lopputulosta aikalailla. Lanka on mukavan jämäkkä neuloa eikä se halkeile ainakaan omassa käsittelyssä lainkaan.Olen nyt ihan koukussa puuvillalankoihin! Harmi sen puolesta, että kesä alkaa olla ohi. Ainahan voi toki neuloa ensikesää varten lisää kivoja puuvillajuttuja.. :)Tällä hetkellä työn alla on puuvillalankainen penaali. KYHin aikana neulotusta Eiku-huivista jäi reilu kerän verran Floxia, joten se lanka saa nyt uuden elämän kynäpussukan muodossa. Penaali on virkattu tosi yksinkertaisesti (koukku ed. kerroksen silmukasta, langankierto, silmukan läpi, langankierto, molempien silmukoiden läpi) kolmen millin virkkuukoukulla ja pinta on täten hyvinkin jämäkkää, joskin joustoa löytyy. Eipähän törrötä kynien terät virkkuun joukosta, en tykkää jos tämäkin pinta lötkistyy ja menettää muotonsa kokonaan...


Vielä kun löytäisi jostain aika kauan sitten viimeksi nähdyn nappilaatikon, niin saisi tuon valmiiksi ja koulutarvikkeet kasaan :) Jonkinlainen pienenpieni söpöys on vielä suunnitelmissa koululaukun koristeeksi myös.


Aina välillä tulee tarve tehdä jotain pientä ja nopeaa. Kun haluaa nähdä jotain valmista äkkiä, voi vaikka koristella kynsiä! Ostin Seppälästä taannoin muutamalla eurolla kivannäköisiä kynsitarroja ja vaikkapa tällaista niillä saa aikaan:


Toinen nopsa päähänpistotyö oli mummon vanhasta pyyhkeestä ommeltu, pyöreä kissanpeti. Harmi vain, että kissa tuntuu viihtyvän paremmin pedin vieressä kuin sen päällä... Aika kissamaista.


 Ja kun näin sujuvasti kissa-aiheeseen jälleen päästiin, on esiteltävä vielä yksi höpsö syntymäpäiväkorttiväsäily ja keskeneräinen kakkukokeilukin:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti