torstai 23. huhtikuuta 2015

Smaug -sukat


 Malli: Smaug (rav)
Lanka: Yarngrimoire Sparkly Sock, Rise Like a Phoenix
Puikot: 2.0 mm
Menekki: 90 g

 Kun ekaa kertaa törmäsin Smaug-sukkaohjeeseen, olin heti aivan myyty. Suomumainen pintaneule ja palmikko tuovat sukkien teemaa upeasti esiin ja malli istuu kauniisti jalkaan. Vinottain jalkapöydän yli kulkeva palmikko on ihan mielettömän kaunis ja jotenkin kummasti tämä malli saa sileän nurjan näyttämään todella upealta!

Ensimmäinen sukka syntyi jo aikaa sitten, mutta pari viipyi jälleen kerran luvattoman pitkään puikoilla. Kun sitten Kroatian reissu lähestyi, äkkäsin että mulla ei ole mitään mukaan otettavaa neuletta ja tempaisin toisen sukan silmukat samantien tulille. Työ edistyikin niin nopsaan, että lähtöä edeltävänä iltana mieleen juolahti ajatus - mitäpä jos saisin nämä valmiiksi jo reissussa ja kuvaisin sukat Kroatiassa!

Ja onnistuin! Toinen sukka valmistui siis kärkikavennuksia vaille kahdessa päivässä, silmukoinnin ompelin ensimmäisenä iltana hotellihuoneessa :) Seuraavana päivänä lähdimme tutustumaan vanhaan kaupunkiin, jonka muurilla on otettu ensimmäinen kuva. Kaksi jälkimmäistä on läheiseltä rannalta - postailen pian reissukuvia lisää kertomuksineen :)

Niin joo, sukkamalli on aivan ihana! Mielestäni ihan huikean kaksikon muodostaa tämän ohjeen kanssa Yarngrimoiren tilausvärjätty poltettu oranssi lanka, jossa on hiukan kimallustakin. Love love love!13 kommenttia:

 1. Upeat! Vinopalmikko on minustakin kaunista. Mä en niin ole tuosta kimalteests välittänyt, mutta viime aikoina se on alkanut miellyttämään silmää! Yarngrimoiren värjäämiä lankoja on tullut monesti katseltua ja ihasteltua, mahtava väri näissäkin sukissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on ollut vähän sama juttu kimallelankojen kanssa, mutta tässä langassa sitä on niin maltillisesti, että tykkään. Ja Marian värjäämät langat on aivan mielettömiä väriltään mutta myös hänen käyttämänsä pohjalangat ovat tosi pehmeitä ja kauniita! Suosittelen lämpimästi :)

   Poista
 2. Mielettömän hienot! Kaikki on just eikä melkein. Lanka, malli ja kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Oli kyllä hauskaa kuvata villasukkia yli 20 asteen lämmöissä :D

   Poista
 3. Varmasti! ;D "Taas noita outoja suomalaisia on täällä, ei osaa etelään tullessakaan jättää villasukkia kotiin...!"

  VastaaPoista
 4. Taas taisi mennä yksi villasukkamalli neulejonoon. ;) Todella kauniit ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rakastan tätä mallia, yksi kauneimmista sukkamalleista kyllä ikinä :) Joutuisat neuloakin, kun koko ajan tapahtuu niin paljon. :D

   Poista