keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Tour de Sock 2015: Stage Two


Suomalaiset ovat hirmuisen aktiivisia neulojia - ainakin siltä tuntuu, kun katselin Tour de Sockin tuloslistaa. Itse lähdin kisaan mukaan alunperin ajatuksella, että en mä jaksa kiiruhtaa näiden sukkien kanssa, neuloisin kyllä kaikki omaan tahtiin. Toisin siinä sitten kävi, tai ainakin tähän mennessä suunnitelma ei ole pitänyt: ekat sukat jäi minulta kesken eikä malli innosta yhtään, ainakaan tällä hetkellä. Ehkä teen nuo viimeiset kymmenen kerrosta ja toisen sukan hieman myöhemmin.. Mutta toka sukkamalli sitten kolahti veikeällä ulkomuodollaan! En kuitenkaan opparikiireiden vuoksi päässyt puikkoihin käsiksi heti mallin julkaisun jälkeen, vaan aloitin vasta reilu vuorokauden myöhemmin.

Nämä sukat olivat todella erilaiset kuin mitkään aiemmin neulomani sukat. Ensinnäkin kirjoneule on minulle melko vierasta ja sen lisäksi palmikot syntyvät tässä mallissa kavennuksin ja lisäyksin - ei palmikonkierroin. Ja niitä kavennuksia ja lisäyksiä, niitä on RUNSAASTI. Ensimmäinen sukka eteni tahmeasti ja ohjetta sai alati rullailla ees taas kaavion ja merkkien selitysten välillä, mutta toka sukka putkahtikin sitten todella joutuisasti. Kyllä näiden valmiiksi saaminen tuntuu silti pieneltä työvoitolta. Sijoitustani kisassa en vielä tiedä, mutta kai sieltä muutama piste minullekin heruu :)Lanka: Drops Fabel, itsevärjätyt
Puikot: 2.0 mm
Menekki: Vihreää n. 45 grammaa, harmaata jäi 50 gramman kerästä hurjat 15 senttiä!

Malli on saatavilla tällä hetkellä vain Tour de Sockiin osallistuville neulojille, mutta tulee myöhemmin saataville muillekin innokkaille. Pakkohan näitä on suositella, etenkin jos kaipaa hiukan haastetta tavanomaisempien sukkien jälkeen!
5 kommenttia:

 1. Kauniit! Nää sukat on oikeesti tarkoitettu vihreiksi! Mä vielä nitkuttelen omia oranssejani valovuosien päästä nopeammista neulojista, mutta varmaan ennen joulua on vihreätkin tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vihreä sopii kyllä, voi sitten ajatella että noi silmät on lehtiä, eikä nää sit ole niin pelottavat :D Ihanaa selailla TDS-ketjusta valmistuneita, kun ihmiset tekee niin erilaisista väriyhdistelmistä! Jännää miten erilaisilta saman mallin sukat voi näyttää, vaikka muu ei vaihdu kuin väri. Tsemppiä TDS:n kanssa! :)

   Poista
 2. Ihanat! Vihreinä kauneimmat :) mä kans katsoin valmistuneita töitä ravelrystä ja suomalaisia piiitkä rivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, hirmusti suomalaisia tai sit ne vaan on niin nopeita! :D

   Poista
 3. Aivan upeat sukat. Tykkään niin väristä kuin kuviostakin :)

  VastaaPoista