sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Testineulontaa salaisesti: Hiplee


Olen aika innokas testineulomaan hyvien suunnittelijoiden uusia malleja, jos vain suinkin mahdollista. Lähinnä joskus testaamisessa kiikastaa liian sutjakka aikataulu tai langanpuute (hoh, ihan oikeesti, ketä huijaan tässä?), mutta nyt osui niin mielenkiintoinen tapaus eteen, että huutelin testi-innokkuuttani samantien vaikka ohje oli vielä ihan mysteeri. Kyseessä oli Anna Johannan uusi malli Hiplee, joka testattaisiin salassa, eikä siis kuvia saisi laittaa esille ennen kuin ohje on julkaistu. Päätin kuitenkin haluavani osallistua, vaikka joutuisinkin ehkä ostamaan vähän lisää lankaa..


Kun Anna Johanna, aka. Neulisti, kertoi mallin olevan pelkkää kierrettyä joustinta, meinasin nanosekunnin ajan kääntyä kannoillani ja paeta paikalta perävalot vilkkuen. Siis ihanko koko paita..? Ehkä tämä on vain uusi haaste, kun Tour de Sock on nyt kokonaan takana ja vain neuleille varattu aivolohkon alue on yhtäkkiä niin kovin tyhjä! Otin haasteen vastaan. Tour de Sockista on muuten tulossa pian toinen postaus, mutta rutistus on vaatinut hiukan palautumista ja viimeiset sukat on yhä kuvaamatta.

Mutta takaisin asiaan:
Langaksi valkkasin Svarta Fåretin ihan tavallisen 100% villalangan kaksisäikeisenä ja luonnonharmaana. Malli jotenkin pyytää luonnonväristä ja villamaista villaa, olimme siitä suunnittelijan kanssa hyvin samoilla linjoilla. Puikot ovat ehkä suhteellisen isot suhteessa lankaan, mutta oma lankavalintani olikin hieman hoikempaa laatua kuin De Rerun Naturan Ulysse, jolle paita on alunperin suunniteltu. Yhdistelmä toimi kuitenkin hyvin, kun löysästä käsialasta johtuen otin puolta milliä pienemmän puikot kuin ohjeessa ja pingotin paitaa aika reilusti. Vyyhdillä hyvin perusvillalta tuntuva lanka pehmeni aika kivasti Eucalan-kylvyssä ja muhkea pintaneulekin tuo paitaan muhkeaa pehmeyttä.Mallista valtavat aplodit Anna Johannalle. Tämä on aivan i-h-a-n-a paita. Voin hyvin kuvitella, kuinka patikoin tämä päälläni vielä pitkälle syksyyn ulkosalla ja talvellakin tämä lämmittää kivasti takapuoltakin takin alla. Minulla ei oikeastaan edes ole yhtään pidempää paitaa entuudestaan, joten tälle oli jopa ihan oikeasti tilausta! Mikä tuuri! 

Erityisesti tykkään korkeasta kauluksesta, jonka voi laittaa kaksinkerroin tai nostaa takin kauluksen alta kaulalle, tai sitten ihan vain antaa olla siten miten se nyt luonnostaan sitten asettuukaan. Hihojen ja helman pinnasta pidän myös, ja halkiot sivuilla tuo pientä lisäilmettä muuten tyylikkään simppelille mallille. Niin ja nuo etuosan lisäykset yläosassa: bueno!


Malli: Hiplee by Anna Johanna
Oma projekti: Hiplee
Lanka: Svarta Fåret, 2-tråd
Menekki: 365 grammaa
Puikot: 4 ja 4.5 mm

Nyt kun tämä malli on testattu, on aika värjätä langat ja napata puikot ja aloittaa seuraava testi. Tämän kuun aikana testaan Suvi Simolan uuden mallin ja samalla koitan tehdä vielä kirjoneuletakkiakin Tour de Sweaterin ensimmäisen kuun haasteprojektina. Jos tämä kilpailu-KAL ei ole vielä tuttu, niin käypä katsomassa Kalin Ravelry-ryhmä, Tour de Sweater :) Minä, Neulo-Kerppa ja mewii isännöimme kevyen kilpailumielisen paidanneulontatourin, eli kuuden kuukauden aikana koetetaan ottaa kaikki ilo irti ja tekaista kuusi paitaa. Tervetuloa mukaan!


10 kommenttia:

 1. Tää on niin täydellinen! 💕Mäkin oon kovasti miettinyt, että tää toimis varmaan hyvin patikointipaitana.

  VastaaPoista
 2. On kyllä harvinaisen kaunis paita! Äkkiseltään tosi perusperus, mutta kun vähän tarkemmin kattoo niin vaikka mitä jujua löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ❤️ Tour de sweater kuulostaa ihanalle, mutta meikäläisen meulonta-ajalla ei tehdä paitoja nuin ripeään :/

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava paita ja sopii sinulle tosi hienosti!

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä kiva! Itsekkin vilkuilin vähän sillä silmällä että olisin ilmoittautunut testaajaksi, mutta jänistän aina viimehetkellä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos miljoonasti kaikille! Suosittelen tosiaan erittäin lämpimästi tätä mallia, aivan lempparipaita-ainesta. Ihana lanka vain hyppysiin ja ei muuta ku Tourille ;)

  VastaaPoista