keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Autumn Smile Oma projekti: Autumn
Malli: Autumn Smile by Amanita
Lanka: Studio Donegal Soft Donegal, värinumero 5253
Menekki: 100 gr
Puikot: 3.5 ja 4.0 mm

Käväisin syyskuussa syntymäpäiväni tienoilla Dublinissa. Luonnollisesti lankakaupat olivat jälleen se eka asia, jotka Googlasin. Reissuun lähtiessäni olin tallentanut puhelimeen kahden lankakaupan osoitteet: This is Knitin ja The Constant Knitterin. Ne sijaitsivat lopulta aika lähellä toisiaan, sillä Dublinin keskusta ei aivan valtavan suuri ole, mutta päätin, että tällä reissulla riittäisi vain yksi lankakauppa. Ajattelehan nyt kerrankin budjettiasi, nainen!

Harkitsin tovin ja lopulta arvioin noista kahdesta hiukan enemmän visiitin arvoiseksi This is Knitin. This is Knit sijaitsee melko fancyssä ostoskeskuksessa: sitä ympäröivät upeat puitteet, merkkiliikkeet ja juhlapuvut. Melko persoonallinen paikka lankakaupalle, totesin, ja lompsin sisään pienehköön lankakauppaan.

This is Knitin valikoimaan kuuluvat muun muassa irlantilaisten värjärien, kuten Hedgehog Fibresin ja Townhouse Yarnsin lankoja. Tarjonta ei vain ollut kovin laajaa, enkä löytänyt niistä sopivaa komboa Stephen Westin mysteeri-knit-alongia ajatellen. Pyörittelin kyllä käsissäni Townhouse Yarnsin silkkimerinosettiä, joka oli epäilemättä ihan tätä MKALia ajatellen värjätty, mutta jäljellä olleet kylmähkö beige ja vanhahtavan roosa setti eivät saaneet tämän neulojan sisäistä ripseä värähtämään. Turvauduin Malabrigo-hyllyyn ja nappasin mukaani muutaman Mechitan ja pari minivyyhtiä Townhouse Yarnsilta matkamuistoksi.


En siis ihan tyhjin käsin kuitenkaan This is Knitistä poistunut, mutta menin sitten kuitenkin myös sinne toiseen lankakauppaan... Lennolla Dubliniin kävi nimittäin niin ikävästi, että sukkaneuleeni puikko katkesi, eikä This is Knitistä löytynyt puisia tarpeeksi pieniä pyöröpuikkoja. Oli siis hätätilanne, ja seuraavana päivänä oli pakko kikkailla tiensä The Constant Knitteriin.

Tämä kauppa oli ehkä vielä pienempi kuin This is Knit, mutta lankaa tuntui olevan täpötäysillä seinillä enemmän tyrkyllä. Värejä oli tarjolla olevista laaduista laajemmin ja jes, myös täältä löytyi irlantilaisten värjärien lankoja! Nappasin heti kättelyssä pari varsin säpäkkää vyyhtiä kainalooni, ja sitten näin vielä Donegal Studion langat.

Soft Donegalissa oli monta ihanaa väriä, ja jotenkin nämä donegaltiplut puhuttelevat minua aika ajoin tosi kovasti. Katselin tummanpunaista donegalia, katselin luonnonvaaleaa donegalia, petroolia, harmaata, ja lopulta tarrasin mustaan. Siksikin, että se sopisi kahden käsinvärjätyn vyyhdin kanssa ja jos niistä tulisi huivi, voisi donegalista tulla pipo ja paksut kämmekkäät ohuiden sormikkaiden päälle. Olin ihan tarpeeksi vakuuttunut jo siitä, että kyllä tarviin tätä. Mutta kaksi vyyhtiä saa riittää. Paidaksi ei näin paksusta ole.Kotona hoksasin, että onhan minulla jo entuudestaankin jotakin tweed-valmista. Nimittäin Good Vibes, jonka päävärinä on hyvin samantapainen, mutta ohuempi musta Rowanin Fine Tweed. Sopii siis JO valmiina olevankin huivin kanssa, joten tää oli suoraan sanottuna napakymppi ostos!

Malliksi valkkasin Autumn Smilen, joka on sinänsä aika peruspipo kivalla rikotulla helmineulepinnalla, mutta sen sivua halkoo palmikkopaneeli. Palmikon paikkaa voi tietty vaihdella, itse pidän siitä eniten sivulla. Mustalla tupsulla varustettuna tämä tumma pipa on kyllä tosi käyttökelpoinen myssy.

Vielä kun joku ne kämmekkäät tekisi.
5 kommenttia:

 1. Särmä pipo, tykkään erityisesti tuosta viimeisestä mv-kuvasta! Irlantiin olisi ihana päästä lankaostoksille...

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti pipo! Pitää pistää ylös noi kaupat jos pääsis takasin Dubliniin joku päivä! :)

  VastaaPoista
 3. I love your blog! All your works are beautiful.
  Greetings from Poland

  VastaaPoista