maanantai 25. joulukuuta 2017

Pukinkontti 2017: Bobelo


Ei ole minkään valtakunnan salaisuus, että pidän kovasti Missä neuloimme kerran -blogin Johannan suunnittelemista neulemalleista. Aiemmin olen neulonut ainakin Hipleen, Iron gaten, Wrought ironin ja La Grasse Matinéen. Tänävuonna tonttujen työmaalla tikutettiin kaksikin Anna Johannan suunnittelemaa neuletta, joista ensimmäisenä esittelyssä tämä malliltaan hieman epätavallisempi Bobelo -takki.

Bobelossa neulotaan ensin keskiosan kuplapintainen kappale, jonka lopullinen muoto ennen pingotusta on vähintäänkin hämmentävä. Jos kuitenkin päättää luottaa hyvin kirjoitettuun ohjeeseen, voi lopulta nauttia rennosta takista, jonka takaosa on lyhyempi, juuri ristiselän peittävä, ja jonka etukappaleet ovat liehukkeenomaisesti huomattavasti pidemmät. Hihat ovat lepakkomaiset ja vajaamittaiset, kaulus on leveä ja taittuu niskasta kaksinkerroin.

Aktiivineulojalle Bobelo on jännää vaihtelua rutiiniin - on jollain tavalla todella virkistävää ja mielenkiintoista neuloa takki välillä aivan eri tavalla, kuin normaalisti. Kuplakerrokset vauhdittavat tekemistä ja vaikka keskikappale on suuri, on siinä silti jatkuvasti etenemisen tuntua. Kaaviota ei tarvitse tuijotella, sillä itsessään kuplapinta on kaikessa näyttävyydessään hyvinkin simppeliä neulottavaa.

Tajusin vasta jälkeenpäin, että Bobelon kaltaista "epäkeskoa" takkimallia on e-r-i-t-t-ä-i-n haastava vangita kuviin niin, että se vaatteen valloittavin juju tulisi ilmi. Itsekin olin rehellisesti sanottuna sivuuttanut Bobelon ohjeen Ravelryssä, kunnes kokeilin suunnittelijan neulomaa valmista, Brooklyn Tweedin Loftista neulottua vaatetta ylleni Kuopion superviikonlopussa. Tämä takki on viittamaisen väljä ja päällä niiiin mukava. Jos vain joskus tulee mahis, niin kokeilepa ihmeessä!


Superpömpseä Loft ei tällä kertaa ihan sopinut omalle budjetilleni, joten korvaavaksi langaksi valitsin BC Garnin Semilla Melangen, joka on GOTS-sertifioitu 100% luomuvillalanka. Sain langan valintaan vinkkiä suunnittelijalta itseltään, ja toden totta se sopi malliin ja kuplaneuleeseen kuin nakutettu (ja sitä saa vähän liiankin useissa upeissa sävyissä). En myöskään ole pahoillani käyttämäni langan ekologisuudesta ja eettisyydestä. Pehmeä ja muhkea villa muodostaa kerros kerrokselta kovin nättejä kuplia, jotka eivät pingotuksessakaan menettäneet muotoaan liiaksi. Ei tämä kyllä Loftille häviä. Ei edes yhden kuplan vertaa.

Bobelo valmistui juuri sopivasti jouluviikolla ja siksi se pujahtikin hetimmiten pukinkonttiin. Voipi kyllä olla, että näitä pitää tehdä yksi itsellekin.

Oma projekti: Bobelo
Malli: Bobelo by Anna Johanna
Lanka: BC Garn Semilla Melange, väri 2 Sm
Menekki: 375 g
Puikot: 4.0 ja 3.5 mm


3 kommenttia:

  1. Hei lempparityyppi, joka räpsit lempparikuvat kaikista lempparineuleista! 💗 Mulla on sulle kohta lisää neulottavaa. 😘

    VastaaPoista