torstai 15. helmikuuta 2018

Kahdesti värjätty Jolie


Johan näitä paitoja nyt pukkaa. Tämä paita ei ollutkaan mikään ihan hetkisen projekti, vaan se aloitettiin jo elokuussa 2017. Vaikka moni ihmettelee neuleideni kohtalaisen nopeaa valmistumistahtia, niin tätä on sitten neulottu sekä kotona että Amsterdamin jokiristeilylläkin. Ja mikä hassuinta, neulottaessa se oli aivan eri värinen.

Tälle paidalle oli tilausta. Tarvitsin jonkun ohuemman paidan, jota voisin käyttää vähän missä tahansa. Malli saisi olla sellainen mukava, ei lainkaan boxy mutta kuitenkin vähän väljempi. Ja jotain jujuakin siinä saisi olla, ettei sileän neulominen kävisi tylsäksi. Toiveisiini vastasi Jolie.

Kuvassa: Harvinainen tamperelainen puukiipijä

Olin tilannut DROPSin Baby Merinoa joskus aikaa sitten, värjärille ominainen pienoinen pilke silmäkulmassa. Koska aiemmin Baby Merinosta neulomani Paulie on toiminut käytössä kivasti ja pinta on pysynyt nättinä, halusin samasta langasta myös paidan. Paulien kompastuskiveksi osoittautui sen räiskyvät värit - keskiharmaa ja vaaleansininen - joiden vuoksi neuletakki on päässyt käyttöön vain kotosalla. Sopivalla tiheydellä neulottuna beibimerinon pinnasta tulee laskeutuva, mutta kuitenkin ihan kivasti muotonsa pitävä (monesti tätä merinoa vähän kartetaan sen lötkähtämisen vuoksi, joten hiukan tiheämpi neulos toimii paremmin). Ja onhan tämä tosi edullistakin.

Värjäsin langat jo ennen mallin valintaa, ja siksi lankaa olikin ylenmäärin. Väriltään se oli sellaista melko kirkkaan sinivihreää ja pinnassa oli aika paljonkin sävyvaihtelua. Tällainen lankahan on todella hauskaa neulottavaa, mutta sitten se valmis paita näyttikin ihan liian räikeältä päälläni. Mietin hetken, että jos vain yrittäisi pitää sitä yllään pienestä epämukavuudesta huolimatta, mutta lopulta tein päätöksen jälleenvärjäyksestä.

Ja niin se valmis paita pääsi pataan.


Oma projekti: Jolie
Malli: Jolie by Paula Wisniewska
Lanka: DROPS Baby Merino, itsevärjätty
Menekki: 275 grammaa
Puikot: 2.75 ja 3.00 mm

Valmis paita on väriltään huomattavasti tummempi ja solidimpi tovin väripadassa lilluskeltuaan ja ehdottomasti käyttökelpoinen aikaansaannos. Enää en tunne oloani sudeksi lampaan vaatteissa, tämän voi ihan huoletta nykäistä päälleen päivänä kuin päivänä. Kissankarvat vain kovasti tykkäväät paidasta myös, ja näin tummassa ne tietty näkyvätkin samantien, kun molemmista kissoista löytyy vaaleitakin sävyjä. Tarvitsisin ehkä IKEAn tarraharjasponsorin...

Jolie oli mallina mukava neulottava myös. Pitsi jäi ehkä muutamaa kerrosta kapeammaksi osioksi kuin olin kuvitellut, mutta nyt se on toisaalta juuri sopivan kapea, että mahdollisesti neuleen alla pidettävän topin yläreuna jää sileän osan alle. Hihoista tykkään vajaamittaisina, silloin niitä ei tarvi jatkuvasti olla nykimässä ylöspäin ties minkä askareen tieltä, ja siksi Jolienikin sai 2/3 -hihat.

Mainio arkipaita, mutta tarvisin silti ehkä vielä muutaman ohuemman paidan lisää...2 kommenttia:

  1. Kaunis on. Minkä nimistä/merkkistä väriä käytit? Itsellä odottaa luonnonvalkoinen 2-säikeinen villalanka uutta väriä.

    VastaaPoista