keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Silkkimerinoinen Herbarium


Tokkopa sitä kannattaa hyvää paidanneulomisputkea katkaista kesken kaiken, kun lankaa hyllyssä riittää. Ikuinen murheenkryynini ovat ne yksittäiset ihanat vyyhdit, jotka eivät riitä yksinään mihinkään, mutta näitä unelmanpehmeitä kaunokaisvyyhtejä onneksi tajusin ostaa samantien kolme.

Kädentaitomessuilla syksyllä 2017 etsin kuumeisesti vihreää. Vihreää lankaa, vihreää kangasta, vihreää jotakin. Pyörittelin käpälöissäni ties mitä vihreitä ja aika tyyriitä lankavaihtoehtoja, mutta oikeaa sävyä ei vaan tohtinut löytyä. Juoksin kahden hallin välillä ja puntaroin mielessäni, olisiko se vihreä sitten edes minun juttuni. Vihreää Hedgehog Fibresiä, vihreää Uncommon threadia... Vaaleaa vihreää, tummanvihreää, sammaleenvihreää, myrkynvihreää... Ja sitten se osui silmiini silkkimerinoläjän alta Snurren osastolla: Frida Fuchsin Schickimicki värissä Rosmarin


Metsäisen vihreä mutta sävyltään kylmä, vivahteikas mutta riittävän solid pitsineuleeseen, tummahko mutta kuitenkin kirkas ja jollain tapaa hiukan mausteinen olematta liian murrettu. Rosmarin oli kaikkea sitä mitä vihreältä odotin. Aikani etsittyäni olin oikeastaan jo varma, ettei tällaista vihreää olisi edes olemassa tässä maailmankaikkeudessa, että olin kehittänyt päässäni mielikuvan väristä jota ihmissilmällä ei ole mahdollista nähdä. Ja sitten yhtäkkiä tapahtui kaikki tämä 50% silkkisessä ja 50% merinoisessa lankapohjassa, eli lisätään soppaan vielä silaus kiiltoa ja merinon pehmeys ja lämpö. Ah, itkettää hieman.

Siinä ne vyyhdit sitten pötkötti, Snurren pöydällä, muiden värien alle hautautuneina. Kaivelin tyytyväisenä esiin tarvitsemani kolme vyyhtiä ja ne jäivätkin muistaakseni ainoiksi messulankaostoksikseni (lukuunottamatta ennakkoon tekemääni tilausta TitiTyyhyn). Malliakaan langoille en vielä ollut päättänyt; enhän edes tiennyt, mitä messuilta lopulta ostaisin.


Herbarium -malli roikkui suosikeissani jonkin aikaa. Tämän paidan on suunnitellut samainen Nadia, jonka Good Vibes -huivin olen neulonut aiemmin, ja josta pidän valtavasti myös. Tykästyin  Herbariumin aavistuksen lepakkomallisiin hihoihin ja etuosan pitsineuleeseen, jonka neulominen tosin tuntui välillä ihan järjettömän tylsältä. Olin jotenkin ajatellut pitsin olevan pitkästä aikaa kivempaa tekemistä, mutta eihän se aina olekaan muuta kuin simppeliä ja työlästä vääntämistä etenkin, kun kaikki kavennukset ovat kahden silmukan kavennuksia. Samaan aikaan ei oikein pysty edes katsomaan Netflixiä, kun pitää kytätä, että kavennukset menevät nätisti. Siinä tuntuu tekeminen heti paljon hitaammalta. Nämä on muuten näitä neulojan inhokkijuttuja, joita kaikilla varmaan on. Toiset inhoaa kierrettyä joustinta, jotkut nurjaa, minä taidan inhota kahden silmukan kavennuksia. Etenkin näitä "keskitettyjä". Aaargh! (On ne nurjat kerroksetkin vähän blaah.)

Vaan eipä haittaa nurjat puolet saati keskitetyt kavennukset, kun lanka on niin taivaallista ja haluaa jo saada sen tekeleen yllensä. Ehdottomasti eniten kiinnosti saada tietää, tykkäisinkö näin vihreästä paidasta. Torso-osan valmistuttua hihat tikutin hetkessä ja ehkä hiukan jo totuttuun tapaan jätin ne  hiukan vajaamittaisiksi. Ne on vaan niin kätevät! 


Oma projekti: Herbarium
Malli: Herbarium by Nadia Crétin-Léchenne
Lanka: Frida Fuchs Schickimicki 4ply, väri Rosmarin
Menekki: 251 grammaa
Puikot: 3.0 mm
Ja voi että! Taas tuli niin kiva paita, vaivansa väärti. Silkkimerino on iholla todella miellyttävää ja pidän sen laskeutuvuudesta, joka sopii mielestäni tämän mallin kanssa hyvin yhteen. Ja se vihreähomma: tykkään! Tuntuu mukavalta saada aikaiseksi käyttökelpoja vaatteita muissakin väreissä kuin harmaana, se kun ei aina ole yhtään helppoa.
6 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Kaunis vihreän sävy. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Minä en yleensä vihreästä tykkää, mutta tämä sävy on kyllä tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero ja tosi herkullinen sävy vihreässä<3

  VastaaPoista
 4. Kylläpä oli herkästi kuvattu langan värin tarkka sävy, ihanaa! Eikä valmis paitakaan pöllömpi ole ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteista, lämmittävät niin kovasti mieltä nämä :)
  Tämä vihreä on kyllä aivan mahtava. Jotenkin se näyttää hyvin eri sävyiseltä erivärisissä valoissa ja ympäristöissä, liekö syyni siihen tuo suuri silkin määrä. Ja on kyllä älyttömän miellyttävä materiaali pukea yllensä <3

  VastaaPoista