perjantai 9. helmikuuta 2018

Winterly


DROPSilta tuli jokin aika sitten uusi, kivantuntuinen alpakka-villa-polyamidisekoite Nord. Aikani pähkäiltyäni päätin haluta kokeilla lankaa jonkin mukavan projektin lomassa, ja kun näin Kurjenmarjan keitokset -videopodcastissa ihanan harmaa-harmaan Winterlyn, tiesin heti minkä projektin aloittaa. Winterly oli kuitenkin hillunut suosikkilistallani jo pitkän aikaa, ekasta Laine -lehden numerosta lähtien. Malli on ainakin minun silmääni aivan todella kaunis.Ensivaikutelmani Nordistakin oli positiivinen. Värit olivat niitä vanhoja tuttuja DROPS-sävyjä, ja tuntu mukavan pehmeä. Alpacaan verrattuna Nord kuitenkin saa hieman ryhtiä villasta, jota langassa on 25 prosenttia. Alpakkaa on 45 pinnaa ja loput (30%) onkin sitten kulutuskestävyyttä tuovaa polyamidia. Valitsin paitani sävyiksi vaalean helmenharmaan nro 3 sekä tummimman harmaan nro 6. Pykälää vaaleampi olisi toiminut helmenharmaan kanssa myös, mutta jotenkin olen alkanut karttaa "peruskeskiharmaata" ja kallistun aina mieluummin oikein tummaan tai todella vaaleaan harmaaseen. Harmaa.. Se kun on niin kovin sävykäs väri!

Neuloessa Nord osoittautui varsin mukavaksi neulottavaksi. Lanka luistaa hyvin puikoilla ja pysyy koossa säikiintymättä. Sekä sileä että pitsineule neuloutuvat ja asettuvat nätisti ja alpakka antaa neulepinnalle hieman pehmeää pörheyttä - ei kuitenkaan liiaksi.
Suvi Simolan suunnittelema Winterly -paitamalli puolestaan oli yksi nopeimpia ja mielekkäimpiä paitamalleja, joita olen neulonut. Tämä syntyi melkein kuin itsestään, sillä yläosan nurjat kerrokset tahdittivat tekemistä yläkropassa ja loppuosaa vauhdittikin sitten pitsi, jota on sekä etu- että takakappaleen puolella. Pitsi on nopea oppia ulkoa ja siksi tätä paitaa oli helppo neuloa muuallakin kuin koneen äärellä, jolta aina neuleohjeita lueskelen. Jossain kohtaa kuitenkin olin huomaamattani vaihtanut kerroksen alkamiskohtaa kyljestä toiseen, joten jostain tuolta, pitsikerrosten uumenista, puuttuu yksi välikerros. Saa tulla etsimään!

Koska minähän en myöskään mitään mallitilkkuja etenkään itselleni paitoja neuloessani harrasta, niin valitsin kooksi perusvarman 38:n. Paita on kirjoitettu hiukan väljäksi ja koska halusin paidastani aavistuksen tyköistuvamman, verotin muutaman silmukan vartalonympäryksestä. Kuitenkin myös neuletiheyteni oli hiukan tiiviimpi ja paidasta tuli pikkuriikkisen liiankin tyköistuva, jonka tajusin kyllä toki jo neuloessani. Pysyin kuitenkin toiveikkaana ja tuumin langan antavan hiukan periksi pingotuksessa, mutta ilmeisesti polyamidi ja villa napakoittavat alpakkaista lankaa siinä määrin, että eipä tämä juuri kylvynkään jälkeen venahtanut. Paita on nytkin oikein käyttökelpoinen, mutta täydellisen sopiva sitten, jos/kun tiputan pari kiloa! Tai, kun paita käytössä vähän venähtää.. :D


Oma projekti: Winterly
Malli: Winterly by Suvi Simola
Lanka: DROPS Nord, värinro 3 ja 6
Menekki: Tummaa n. 65 grammaa, vaaleaa n. 210 grammaa
Puikot: 2.75 ja 3.5 mm
6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, taas kerran, ja niin ihana Winterly! Tällaiset postaukset ei nyt yhtään auta tätä alati kasvavaa Winterly-himoa, kait se täytyy kohta alistua tähän kohtaloon että tuollainen on vaan otettava puikoille. Nämä kauniit harmaat puhuttelee kieltämättä aivan kamalasti, tämä näyttää just sellaiselta siistiltä arkipaidalta, joka muuntuu kuitenkin asustamalla miltei mihin tahansa tilanteeseen. Toivottavasti se nyt venähtää ne kriittiset sentit, että siitä tulee just niin mukava kuin miltä se näyttää! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita! :) Ja instan my story -rupeama kuvausreissusta oli mainio! :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuli taas hyvä mieli näistä kuvista. <3 Mä en ollutkaan yhtään tajunnut, että toi selässä on pitsi eri reunassa kuin edessä - vaikka oon kuvannut yhden Winterlyn! :D

  VastaaPoista
 4. Upea paita, kuvissa ei ainakaan näytä yhtään liian sopivalta ;D Mie hamstrasin vuodenvaihteen alpakkajuhlasta myös Nordia, mutten tajunnut ottaa kuin kahta väriä! Kiva kuulla että ovat sutjakkaa neulottavaa, mitähän niistä keksis...

  VastaaPoista
 5. Itse paita on kaunis, mutta kyllä tuo asukokonaisuuskin toimii todella herkullisen tasapainossa! Kuvatkin on mitä mainioimmat, tykkään!

  VastaaPoista