torstai 23. helmikuuta 2012

Uusia värejä lankalaatikkoon

Hurraa! Olen jonkun aikaa kadehtinut ihmisiä, jotka värjäävät itse lankansa. Ilmeisesti minulle on jäänyt jonkunmoiset traumat kuvataidekoulun kursseilta, kun kuvittelin värjäämisen olevan jotain todella sotkuista, vaikeaa ja toooodella hidasta. Mutta tartuinpa silti tuumasta toimeen kohdatakseni pelkoni. Tongin lankalaatikosta lankoja ja jämiä, joista en uskoisi mitään järkevää enää tekeväni.


Testilangoiksi löytyi Nallea ja 7 Veljestä sekä yksi kuluvan kauden Wool. Mukavasti löytyi erisävyisiä lankoja.

Yksi pitkäaikainen ongelma minulla kyllä tässäkin testissä taasen ilmeni. Nimittäin en omista isoa kattilaa. Kirpputorille mars, ensimmäiseltä ei kattilaa löytynyt, mutta tällainen aarre kyllä:


Oooooh! Lähes täydellisesti toimivat vanhat vyyhdinpuut! 8 euroa. No ei kai niitä nyt sinne voinut jättää. Kattilanmetsästystä jatkoin Koivistonkylän kirpputorilla, josta löytyi 4 litran kattila. Olin toivonut vähän suurempaa, mutta toimii sekin, ottaen huomioon pienen tilan kotini lieden ja liesituulettimen välillä. Kyytiin. Kaupasta vielä parit elintarvikeväriputelit vanhojen vaahtokarkkivärien lisäksi ja hommiin!


Ensimmäisessä pohjana vaaleampi harmaista 7 Veljeksistä. Väriksi punaista ja lopputulos yllä.


Liemeen sekaan keltaista, oho lorahti vähän enemmän kun piti, kirkkaan valkoinen nalle ja porkkanainen oranssi lanka nousi kattilasta.

Viereinen, likaisen oranssi väri on tavallaan värinvaihtolanka, ajattelin imeyttää siihen ylijääneen oranssin, mutta kun vaihtolanka oli vähän ei-minkään-värinen, tuuppasin sekaan aavistuksen sinistä ja lopputulos oli ihan mukava maanläheinen oranssi.


Teki mieli kokeilla raitalangan värjäämistä, tummemman harmaan seiskaveikan upotin vain puoliksi siniseen liemeen. Seassa on hiukan myös vihreää.


Ja kun lähdettiin hifistelemään, niin piti testata myös liukuvärjäys :) Valmiiksi turkoosi Wool houkutti, ja kun kattilassa oli valmiina sinivihreää, on lopputulos tällainen.


Ja sitten sekosin.

Ei voi muuta sanoa, kuin että kivaa oli ja varmaankin  tulen vielä värjäilemään lisää.


Pakko vielä laittaa kuva iiihanasta kookos-kaura -sarjasta jonka sain äipältäni :) Kiitos! <3

Ja postauksen loppuun sitaatti en-muista-keltä:
Ainoa elämä, jonka taide voi pelastaa, on sinun elämäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti