tiistai 16. lokakuuta 2012

Sweet (and hot) things


Kuvien ottaminen on jäänyt nyt syksyn tultua vähän vähemmälle ja sen vuoksi ei blogiinkaan ole tullut kovin aktiivisesti rustailtua. Koulu on alkanut hitaanlaisesti vain muutaman kurssin voimin, joten aika paljon on tullut neulottua ja vouhkotettua muiden harrastusten parissa. On mukava huomata, miten juoksukunto pikkuhiljaa paranee ja niin myös arki näyttää valoisammalta, kun jaksaa touhuta paremmin! :) Ja ensimmäiset omat Travel Bugini, kissaotukset Jojo ja Jiji pääsivät matkaan valloittamaan maailmaa!

Täytin syyskuun 19. päivä 25 vuotta. Mummoni 74-vuotissyntymäpäivä oli 18.9., joten pidimme yhteiskekkerit kotikotonani Aitolahdessa. Jo monta viikkoa ennen kutsuja jumitin ajatukseen, että joku jänskä kakku olisi kiva tuonne juhliin leipoa, ja aikani leivontablogeja selailtuani bongasin jostain netin syövereistä kuvan suloisesta kisukakusta. Harjoitusversiosta postasinkin kuvan jo aiemmin, mutta tässä muutama kuva lopullisesta versiosta.

Kisukakku onnistui ihan kivasti, huomioonottaen sen olevan ensimmäinen sokerimassakokeiluni harjoitusversiota (joka päällysteen osalta menikin sitten aika pieleen...) lukuunottamatta. Tällaisia kakkuja olisi kyllä kiva tehdä lisääkin, pitänee siis jatkossa keksiä joitain tyhjänpäiväisiä tekosyitä kakkukahveille :)

Kakun lisäksi halusin ihan välttämättä kokeilla myös macaron-leivoksia. Sorttia oli neljänlaista: vaaleanpunainen vadelma-mascarpone, ruskea tummasuklaaganache, vaalea valkosuklaa-passion sekä vaaleanvihreä sitrus. Huhhuh, että nämä pienet leivokset ovatkin sitten makeita. Kovin montaa ei näitä kyllä syö Erkkikään. Terveisiä vaan Erkille!


Viimeviikonlopun vietin Oulussa. VR:n kympin lippu piti hyödyntää, ja sattuipa vielä Oulun kädentaitomessut kivasti tähän syksyä piristämään. Messut kokonaisuudessaan olivat jonkinverran Tampereen messuja pienemmät, mutta porukkaa riitti kyllä yhtälailla. Ympäri messuja törmäilimme jatkuvasti suloisiin englanninlaku-koruihin, ja viimeyön pikkutunteina muistin kaapissa lojuvat Fimot...


Ja tottakai lankoja. Messuilta löytyi nimittäin vironvillaa, jota oli sitten ihan pakko pari vyyhtiä jemmata vaikkapa omaa huivia varten. Monesti noissa vironvilloissa on omaan käyttöön ajateltavaksi liian kirkkaat värit, mutta tämä mustaharmaavioletti miellytti silmää kovasti :)


Sain muutamia chilinsiemeniä poikaystävältäni joitain viikkoja sitten, ja pari siementä alkoi yllätyksekseni itämään tosi nopeasti. Kiitokset kissalleni, pääsivät nuo lupaavat taimenalut hengestään parissa päivässä, ja nyt ollaan taas lähtöpisteessä chilinkasvatusta ajatellen. Siksi käynnistelenkin huomenna pienen projektin - järjestelen tietokonehuoneeni uudelleen, jotta saan oven takaisin käyttöön. Ei ole sen jälkeen enää harrastehuoneeseen Nuusku-kissalla asiaa ja niinpä voi chilien kasvatuskin ottaa vähän tuulta alleen :) Joskus minulla vielä on bonchi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti