perjantai 16. marraskuuta 2012

Ihanaa betonia!


En enää pysty erottamaan, mikä alunperin innoitti minutkin kokeilemaan betoniaskartelua. Blogit, Pinterest, kirjat.. Ehkä ne kaikki yhdessä. Betoni on edullinen materiaali ja helppo työstää, joten Starkin kautta betonihommiin!
Pidän erityisesti siitä, että betonin pinta on elävää. Kokeilut tuottivat mukavasti erilaisia pintoja :) Kaksi ensimmäistä on samalla muotilla valettu.


Ensimmäisten betonikokeilujen jälkeen olen ihan myyty. Kaikki valut eivät suinkaan ole onnistuneet, päinvastoin. Noin puolet taitaa olla edelleen jumissa muotissaan, haljenneet tai muuten vain rumia. Ensimmäinen tenkkapoo oli valun irrottaminen muovisista astioista, lopulta ainoa toimiva tekniikka oli hyppiä kantapäillä tasajalkaa mukien päällä...

Muun muassa tällaisia tuikkukippoja aion nyt tehtailla enemmänkin. Voi olla, että ainakin osa niistä saa vielä kylkeensä hiukan koristemaalausta tai jotakin muuta betonin rustiikkisuutta pehmittävää koristusta.


Ja kirpparilta löydetyistä lasten saappaistahan saisi betoniversiona vaikka hauskat kirjatuet tai ovistopparin!


8 kommenttia:

 1. Hienoja! Tollasen betonituotteen kylkeen istuisi hyvin vaikka graffiti joulun sävyissä..

  VastaaPoista
 2. Saisiko noista palapelin paloista rakennettua vaikka pihalle pation :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää Joulua -graffiti oliskin hauska! Muutama pala vois patioon mennä, mutta mikäpä ettei :D

  VastaaPoista
 4. Vau :)

  Pitäis kans tutustua Pinterestiin tarkemmin, kun en oo ehtinyt sinne tehdä muuta kuin tunnarit.

  VastaaPoista
 5. Pinterest on kyllä kiva, en vain ole vielä ihan perillä miten sitä käytetään järkevästi :) Alkuvaikutelma hiukan sekava, navigointi on siinä jotenkin hankalaa. Ehkä se selkiää ajanmittaan. Mutta tuhansia hyviä ideoita sieltä kyllä löytyy!

  VastaaPoista
 6. Hei! En tiedä vastaatko enää vanhojen kirjoitustesi kommentteihin, mutta kokeillaan! :) Eli muistatko, mitä muottia olet käyttänyt noiden tuikkukippojen tekemisessä? Ja osaatko vinkata, miten betonista saa sileän ja vaalean näköistä (siis lopputulos). Noissa kuvissa näkyy aika paljon eroa valmiin tuotoksen ulkonäössä, joten mistä se johtuu?

  VastaaPoista