lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesäterveiset

Kesä on ollut hurjan kiireistä aikaa ja välillä on tuntunut siltä, ettei edes huvita tehdä käsitöitä. Asunto on ollut ihan sekaisin, kun aikaa ja voimia siivoamiseen ei ole ollut, ja minä kuulun kuin kuulunkin siihen osaan ihmisistä, jotka eivät saa aikaiseksi mitään järkevää jos ympäristö on sotkuinen. Monille minut tunteville tämä voi olla  pienimuotoinen yllätys... :)

Alkukesä sujui opintojen merkeissä ja aloitin harjoittelun ihanassa Ideaparkin Mummola -lahjapuodissa. Muutaman lämmittelyvuoron jälkeen olikin aika siirtyä lastenohjaustöiden pariin Murikka-opistolle, jossa vietin pari viikkoa ohjaten lapsia kuudesta neljätoistavuotiaisiin asti. Intensiivisten kahden viikon jälkeen pidin viikon lomaa, juoksin ja geokätköilin, ja nyt olen jälleen harjoittelupaikassani elokuun loppuun saakka.

Eilen sain vihdoinkin siivottua kunnolla, jotta nyt voisin taas sotkea. Eli parin päivän aikana aloitin mooonta projektia... :) Mielessä pyörii ties mitä ihanuuksia, mistähän sen kaiken ajan repisi?


Isoisoäitini vintiltä löytyi kymmenkunta kaunista keittiöliinaa, jotka kokevat muodonmuutoksen yksi kerrallaan. Luultavasti näistä syntyy ainakin muutama erilainen pussukka/ostoskassi ja mielessäni pyörii Kay Whittin Onnellisen ompelijan oppaan selattuani kesäinen ja värikäs(!) tilkkuhame..


En ole mikään erikoinen ompelija enkä aina tule yhteisymmärrykseen ompelukoneeni kanssa, joten aloitin tuntuman haun tällaisilla simppeleillä jutukkeilla :)

Ideaparkin Eurokankaasta löydetystä kissakankaasta halusin tehdä itselleni isohkon reissupussukan meikeille ja mukana kulkeville tököteille. No, tällainen tuli:


Eli siis sössin vetoketjun kanssa, kun en muistanut ettei siinä ole stoppareita. Viimeisen pitkän vetskaripätkän ommeltuani päätin "kokeilla" sen toimivuutta, ja viuh ja kops lensi vedin toiselle puolelle huonetta.. Tämä pieni saa nyt sitten toimia laukussa kulkevien pienten juttujen, kuten hiuslenksujen ja meikkien säilytyksessä.

Seuraavaksi käyn tämän kankaan kimppuun, aikeenani ommella tilava käsityöpussukka muutamilla taskuilla.


Pari jonossa odottavaa projektia lojuu nyt pitkin siistin huoneen lattiaa. Isälleni ei mistään löydy tarpeeksi isoa vilttiä olohuoneen sohvalle, vilukissa kun on. Niinpä käytiin valkkaamassa sopiva väri (mikäpä muu kuin harmaa) vanhempieni olohuoneeseen. Ihana pehmoinen fleece-viltti odottelee siis kanttausta :) Toinen työn alla oleva projekti on elämäni ensimmäinen kahvipakettikori. Perinnejuttu, pakko kokeilla. Vihreät Presidentti-kahvipaketit loppuivat kesken ja nyt odottelen täydennystä..


Lisää keskeneräisiä.. Joskus muinoin ostin juuttinarua josta aloin ensin virkata bambulangan avulla koria. Korista tuli kuitenkin hiukan liian lerppa, mutta tabletiksi se asettuu kivasti :) Innostuin alun nopeudesta, mutta nyt kun halkaisijaa on hiukan reilu 30cm, on työn eteneminen kivuliaan hidasta! Muka.. :D


Näin Ravelryssä ihanan virkatun pehmoauton ohjeen ja hurahdin. Kehittelin oman mallin pikkuautoon, jotta voisin näitä ainakin muutamia tulla myymäänkin. Söpö, eikö? :) Ikkunat ovat vielä tehtaalla ja asennusta vailla.


Nyt vasta itsekin huomaa kuinka monta rautaa tulessa kerralla on.. Eiköhän nämä tästä etene kukin omalla painollaan, nyt kun pieni käsityökärpänen on pitkästä aikaa päässyt puraisemaa. <3 p="">
Kuitenkaan kokoaikaa ei voi sisällä nyhjöttää ompelemassa nyt kun säätkin ovat suosineet. Onneksi on geokätköt ja geokätköily-eventit! :) Lopussa oleva kuva on nappaistu Laipanmaan geovaelluksen reitiltä. Niin ja viisisataa kätköäkin meni rikki, joka oli tavoitteeni tälle kesälle. Vieläköhän ehtisin kuuteensataan...

Kauniita ilmoja ja ihanaa kesää! Alla vielä muutama kortti juhlatäyteiseltä kesältä :)4 kommenttia:

 1. Hei mistä oot löytäny tuon lankapuolaisen kankaan? Mä HALUAN sitä.

  VastaaPoista
 2. Tampereen Vaahtomuovista löytyi tilkkutyökankaiden joukosta, aivan ihana kangas! Käväise ihmeessä pian jos vain pääset, oli nimittäin alet ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi sulla Johanna :)

  - Vilja

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vilja! Kiva kun eksyit tännekin! :)

  VastaaPoista