maanantai 5. elokuuta 2013

Pitsilaukku ja palmikkosukat


Isoisoäitini ullakkoa penkoessa löytyi käsityökori, jossa oli muun muassa tämä kaunis keväisenvihreä pitsiaarre. Pitsiliina oli muuten erinomaisessa kunnossa, mutta siinä oli pari kurjannäköistä tahraa, joita en saanut millään pois. Puhtaat osat liinasta päätyivät laukkuun, johon löysin kiinniommeltavan hieman "patinoituneen" klipsun askartelukaupasta. Musta kangas on ihan tavallista lakanakangasta ja samasta kankaasta on tehty myös vuori.


Serkkuni rippijuhlissa joitakin viikkoja sitten toinen serkkuni esitti toiveen paksuhkosta villalangasta neulotuista polvisukista. Ihmettelin, että mistä moinen keskellä kesähelteitä tulee mieleen, mutta Eini on kuulemma niitä ihmisiä, jotka käyttävät villasukkia kesät talvet.. :) Vaaleanharmaat sukat syntyivät sitten ihan 7 veljeksestä ja vaikka toiveena oli simppelit sukat, joita voi pitää mytyssä nilkalla, halusin silti tehdä jotain pientä piristystä varteen. Pieni palmikko onkin aika soma, tulee vähän mieleen saumasukkahousut. Jotenkin palmikko aina vauhdittaa neulomista, kun pitää tehdä vielä se yksi kääntö...


Sukat aloitin varpaasta ja nilkkaosaan neuloin hieman joustinneuletta, jotta sukka ei venyisi nilkasta niin paljoa jalkaan puettaessa. Kantapää on tehty tiimalasina ja lisäyksiä varteen aina kaksi silmukkaa joka kahdeksannella kerroksella. Palmikon käännöksen tein joka neljäs kerros, joten oli helppoa pysyä lisäysten ja palmikkokerrosten laskuissa mukana. Lisäyksiä tein yhteensä kuusi kertaa.

Ja nyt voin kertoa.. Nämä ovat lämpimät..

2 kommenttia: