perjantai 21. maaliskuuta 2014

Viikonloppuhankintoja


Tänään tein ostosreissun, Hong Kong - Biltema - Ikea - Starkki, ihan vain ettei viikonloppuna varmasti tulisi tylsää. Tarkoituksena olisi nikkaroida näistä tarvikkeista kirjapaino, joka on varmasti muussakin askartelussa ja liimauksissa varsin hyödyllinen kapistus. Ei enää korkeita ja tutisevia kirjaläjiä kuivumassa olevien korttien päällä, ah!

Yllättävän vaikeaa on löytää ihan simppeliä, suorareunaista ja uratonta/kahvatonta leikkuulautaa. Halusin valmiit leikkuulaudat kirjapainon levyiksi, ovathan ne huomattavasti siistimmät kuin sahatut vanerinpalat eivätkä vaadi oikeastaan lainkaan jatkotyöstöä. Toden totta, olin jo kiertänyt S-kaupat, K-kaupat, Tokmannit, Minimanit, Löytöliiterit... Ja lopulta sopivat löytyivät IKEAsta! Näissäkin leikkuulaudoissa syrjät ovat hieman viistot, mutta oikeastaan näin etukäteen ajateltuna se saattaa kirjan selän liimauksia tehdessä olla hyväkin juttu!


Starkilla muuten kannattaa käydä, jos on tarvetta liimapyssylle. Itse olin menossa hakemaan vain liimapötkylöitä vanhaan Clas Ohlsonilta ostettuun ruipeloon pyssyyn, mutta lähes yhden pötköpaketin hinnalla oli tarjouksessa Rapidin Huvila & Huussi -editionin liimapyssy, jonka mukana tuli kahdeksan liimapötkylää, kaksi klipsimäistä puristinta ja kaksi noita kätsyjä yhden käden tankopuristimia (tämä tuskin on oikea nimi ko. puristimelle). En ole vielä ehtinyt liimapyssyä testaamaan, mutta pyssyn vankka rakenne antaa ainakin odottaa ihan hyvää laatua. Paketin tarjoushinta oli 18 euron huippeilla, kun jo pelkästään sama EG212-malli maksoi muissa liikkeissä parikymppiä ja koko H&H-paketti kolmenkympin verran.


Ja postissa saapui tänään vielä pari pakettiakin! Tilasin Finnstamperilta paperiporan ja ehkä jotain muutakin pientä toissapäivänä.. ;) Ensikokeilut paperiporan kanssa aiheuttivat ristiriitaisia fiiliksiä.. Tosi kätsy, mutta tarkkuus vaatii harjoitusta. Terät eivät ole kyllä tässä mallissa ihan ensiluokkaisen teräviä, mutta eiköhän tällä nyt ainakin alkuun pääse. Katsotaan sitten myöhemmin jotain kaunista aitoa japanilaista puuvartista ihanuutta.. :D


Toinen paketti saapui Käsityökauppa Ilosta. Etsiskelin jonkun tovin vironvillaa, joka sopisi kauniisti vaahteranlehtihuiviin. Puna-oranssi-keltainen miellytti myös omaksi ilokseni huivin tilaajaakin eniten ja onkin aina jännittävää nähdä, kuinka värit asettuvat huivia neuloessa. Ei muuta kuin vyyhtiä kerimään. Kaunis, pirteä väri toimii varmasti myös väriterapiana neulojalleen.. :)
Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua! Toivotaan mukavia kelejä, jotta pääsisi vähän kevätilmoja haistelemaan :) Tänään ja huomenna on muuten Koskikeskuksessa Suomen käsityöyrittäjien järjestämä Käsityökortteli Mini, jossa yrittäjät myyvät käsityötuotteitaan. Varmasti potentiaalisia lahjaideoita luvassa, kipaiskaahan tutustumassa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti