torstai 10. huhtikuuta 2014

Barcelonan kevät

La Ramblan kojujen tarjontaa

Vierailin keväisessä Barcelonassa 6.-9.4.2014. Tällä kertaa reissupostauksessa keskityn kuviin ja jätän höpötykset vähemmälle (ehkä). Kuvia voi selailla erikseen klikkaamalla ne suuremmiksi.


 

Päivä I - Sunnuntai:

- tutustumista vanhaan kaupunkiin
- katedraalivisiitti yhteen Barcelonan tsiljoonista upeista katedraaleista
- Casa Batlló
- Casa Mila eli La Pedrera (remontissa, joten tästä ei oikeastaan nähty kuin katon törötornit)
- reissun ensimmäinen geokätkö heti La Pedreran edustalla
- köysihissimatka (cable car) Montjuïcin kukkulalle
- Montjuïcin linna
- Olympiastadion

Katedraali vanhan kaupungin keskustassa

Barcelona on kaunis kaupunki. Katuja löytyy kapeista pikkukujista leveisiin, pääkatu La Ramblan tyylisiin kävelykatuihin. Kaupungin alueella joka puolella voi törmätä vanhoihin koristeellisiin rakennuksiin, lähteisiin ja portteihin, joista vain osa on yltänyt arvoiseensa maineeseen. Kaikkialla on hurjasti nähtävää ja suuren kaupungin sisällä kulkemaan pääsee helposti metroilla ja busseilla. Kolmen päivän kortti julkisiin kulkineisiin maksoi 20 euroa, jonka voi ostaa lentokentän turisti-infosta. Jos ei sählää ja hätäile ja kysyy tietä, voi samaisella lipulla päästä heti lentokentältä kaupunkiin. Retkiseurueemme päätyi muutaman kunniakierroksen kautta juna-asemalle ja maksoi erikseen junalipusta 4,20.

Ensimmäinen päivä sujui hienosti lämpöisessä auringonpaisteessa. Lämpötilat huitelivat parinkymmenen asteen lähettyvillä, mutta tuuli viilensi koko päivän ympäriinsä poukkoilevaa retkiryhmää. Illalla olikin pientä punoitusta havaittavissa matkalaisten kasvoilla ja hihansuissa.Casa Batlló
Cable Car Montjuïciin
Näkymiä Montjuïcin linnalta

Sisäänpääsy Montjuïcin linnaan on sunnuntaisin klo 15 jälkeen ilmainen. Lippu pitää kuitenkin hakea kojusta, jotta portilla pääsee ovimiesten ohi. Linnalla kannattaa kyllä käydä ja jos kukkulalle ei halua jalan tallustaa, voi hypätä suoraan Paral-lelin metroasemalta 'Funicular' -pötkyläjunaan. Tämä ruksutin puolestaan kärrää reissaajat cable carin lähtöpisteelle. Funicularilla matkustaminen onnistuu siis metrolipulla, mutta cable cariin liput ostetaan erikseen automaatista. Lippu maksaa muutaman euron.

Kukkulalta alas kävellessä pääsee tutustumaan Montjuïcin puistoon ja samalla voi kävellä vilkaisemaan olympiastadionia. Stadionilta puolestaan voi hypätä bussiin, joita kulkee Barcelonassa tiheään.

U.F.O?


Montjuïcin viehättävän puiston kiemurapolkuja ilta-auringossa

On siinä koripalloilijalla jalkaa

Olympiastadion Montjuïcin puistossa


Päivä II - Maanantai:

- La Sagrada Familia, sisäänpääsymaksu normaalisti n. 15e
- Güellin puisto
- Camp Nou
- pikavisiitti merenrannassa
- Forumin ostoskeskus

Sagrada Familia - työn alla
Maanantaiaamuna lähdimme heti ensimmäisenä kohti Sagrada Familiaa. Kirkko aukeaa yhdeksältä ja jono yltää heti aamusta kirkon toiselle puolelle. Fiksuimmat ostaa lipun etukäteen netistä. Vähän hölmömmät jonottaa tunnin. Hölmöimmät kolme. Me olimme onneksi vain vähän hölmöjä.

Sagrada Familia on ehdottomasti käymisen arvoinen ja kenties upein kokemus Barcelonan reissulla. Kirkon kauneuden ja korkeuden ymmärtää vasta paikan päällä, eikä yksityiskohdista tule loppua. Vierailu kirkossa ja sen yhteydessä olleessa pienessä näyttelyssä auttaa huomaamaan ja ymmärtämään yhteyksiä, joita Gaudi on luonut kirkon muotoilun ja luonnon välille.


Näyttely avaa silmiä tutkimaan Gaudin teosten muotoilua tarkemmin


En luottaisi Opelini käsijarruun..


Sagrada Familian jälkeen suuntasimme kohti Park Güellia, jonka myös on suunnitellut itse herra Gaudi. Vallcarcan metroasemalle jäädessä kävelymatka puistoon on mitä mielenkiintoisin - pitkä ylämäki, josta osa on korvattu liukuportailla. Joo - liukuportaat ulkona! Ihan mahtavaa. Matkalla on myös muutama kuppila ja kioski, joissa myydään samat Cornetto-jätskit kuin keskustassa, mutta tuplahintaan. Reitti on kuitenkin näkemisen arvoinen ja näköalat jo matkan puolessavälissä upeat.

Näkymiä matkalta Park Güellin kukkulalleThree Crosses Park Güellissa

Vaikuttavin Park Güellin katumuusikoista. Ikäväkseni puhelimellani ottamassa videossa ei toimi äänet :(


Park Güellin Unesco-aluetta, jolle pääsee vain tiettyinä kellonaikoina

Güellin puisto olikin sitten mielenkiintoinen kohde. Mistään emme olleet lukeneet, että ydinosan Unesco-suojelun vuoksi kävijämääriä ja -aikoja säännöstellään, joten sisäpuolelle ei pääse kuin tiettyinä kellonaikoina. Suurin osa puistosta (lähinnä ydintä ympäröivä rakentamattomampi alue) on kuitenkin avoin ja kaunis, tutustumisen arvoinen sekin. Jos kuitenkin haluat päästä tutustumaan myös Güellin puiston ytimeen, osta ihmeessä lippu heti puistolle saavuttuasi. Sisäänpääsyä voi ostohetkestä riippuen joutua odottamaan muutamiakin tunteja.

Kätköily-ympäristöäFC Barcelonan kotistadion Camp Nou sijaitsee hiukan sivussa muista nähtävyyksistä. Collblancin metroasema on lähin ja opasteet Camp Noulle löytyy heti metrosta katutasoon noustessa. Kävelymatkaa ei areenalle ole pitkästi ja matkalta löytyy pari aivan ihanaa ja edullista vaatekauppaakin, kuten Topis.

Camp Noun pääsylippu maksaa 23 euroa. Liputtomat joutuvat ihmettelemään stadionia kaltereiden takaa. Lipun hinta suhteessa nähtävyyteen oli itselleni kiikun-kaakun, joten tyydyin tiirailemaan Messiä ja kumppaneita portin lävitse. Ei näkynyt! Lipulla pääsee kyllä tutustumaan areenaan monipuolisesti ja jopa vierasjoukkueen pukuhuonetta, mutta ehkä ensikerralla sitten..

Camp Nou, niin lähellä mutta niin kaukana


Päivä III - Tiistai:

- kauppahalli
- ostarit La Ramblan pohjoispäässä: El Corte Ingles ja El Triangle
- helmikaupat Carrer l'Hospitalilla sekä All You Knit Is Love - ihana lankakauppa!
- Park de la Ciutadella
- Arc de Triomf
- Kolumbuksen muistomerkki
- ostari merenrannalla, Maremagnum (ostareista mun lemppari)
- ilta merenrannalla
- mainio tapasravintola Casa de Tapas, Cañota
Kauppahallin herkkuja
Reissun henkilökohtainen huippuhetkeni


All You Knit Is Love on suloinen lankakauppa, joka löytyy vanhasta kaupungista Carrer de la Barra de Ferrolta. Katu on kapea ja synkkä, mutta olo muuttuu lämpöisemmäksi heti puotiin astuttua. Puotikin on pieni, sen seiniä koristavat Malabrigon käsinvärjätyt, avoimet vyyhdit ja hyllyt, joilta löytyy lisäksi muun muassa Dropsin lankoja.

Mukaani nappasin espanjalaista puuvillalankaa, josta aloitan piakkoin itselleni kevättuubihuivin.


Lounaalla lonkeroita

Parc de la Ciutadella
Ciutadellan puisto sijaitsee lähellä merenrantaa ja täältä voit löytää muun muassa Katalonian parlamenttitalon, ison mammutin ja ihania hanhenpoikasia! Lähellä on myös Arc de Triomf, joka kannattaa käydä vilkaisemassa. 

Puistosta voi kävellä vaikka merenrantaan kokeilemaan meriveden kylmyyttä ja nauttimaan virvokkeita jonnekin muutamista lähistön rantabaareista. Ilmeisesti ihan turistin näköisenä ei kuitenkaan kannata mennä esimerkiksi Opiumin kaltaisten puljujen terassille alkuillastakaan, sillä näin ei saa kuin mulkaisuja ja pahaa silmää.

Arc de Triomf


Suihkulähde Ciutadellan kaakkoiskulmassaSatama-aluetta Drassanesin metroaseman tuntumassa


Maremágnum -ostoskeskus

Kaikista ostareista ja tavarataloista lempparini oli Maremágnum liikkeidensä ja hintatasonsa puolesta. Tutuimpia ketjuja, joihin Barcelonassa jatkuvasti törmää, ovat muun muassa Desigual, Mango, Zara ja H&M. Paikalliset merkit ovat edullisempia, joista omaa makuani miellyttivät eniten aiemmin mainitsemani Topis ja etenkin Natura, jonka luulin ensin olevan Suomessakin kengistään tuttu El Naturalista. Vasta kentällä tajusin eron, Natura on varsin edullinen ja ihana puoti! Käykää! :)

Tyyppi itse

Jälleen yksi iso kaupunki nähty. Kokonaisuudessaan kiva reissu ja paljon upeaa nähtävää. Kevät oli jo pitkällä, joskin turistien kulkiessa topeissa ja shortseissa käyttivät paikalliset vielä toppa- ja villakangastakkeja..

Reissupostauksen myötä kaikille mukavaa keväänjatkoa, eiköhän meilläkin pian täällä Suomessa ole nuo ihanat 20 asteen lämmöt.. :) Ja kohtapuoliin aloitan sen huivin barcelonalaisesta langasta!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia ja värikkäitä kuvia! :) Annoin sulle tunnustuksen blogissani!

    VastaaPoista
  2. Ooh! Kiitos! Käynpäs vilkaisemassa :)

    VastaaPoista