keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kamerahihna pirtanauhasta


Solmeilukurssilla tekemäni pirtanauha oli niin napakka ja kivantuntuinen nauha, että mieleen juolahti ajatus kamerahihnasta. Nikonin perushihna on toki ollut ihan toimiva ja aiemmin olen törmännyt myös ommeltavaan "hihnanpäälliseen", mutta jollain tapaa pirtanauha tuntui mielikuvissani viimeistellyltä ja vahvuutensa vuoksi kaikinpuolin hyvältä kamerahihnalta.


Lankana toimi sama Hjertegarnin merseroitu puuvillalanka Diamond 8/4, jota käytin solmeilukurssin koenauhoissakin. Kyseinen puuvillalanka sopii mainiosti pieniin solmeilutöihin luistavuutensa vuoksi, eikä siinä ole juurikaan muuta vikaa kuin se, että värikartasta ei löytynyt ihan sellaisia värejä joita toivoin. Mielessäni oli pirtsakan raikas kesäinen oranssi tai limenvihreä, mutta sopivan paksuisia (ja mahdollisimman edullisia) lankoja ei tarpeeksi viettelevissä väreissä juuri löytynyt. Ehkä sitten kesällä?


Lankamaailmasta nappasin mustan, beigen ja ruskean kerän Diamondia. Merlettosta hain nylonnauhan ja muovinippelit. Musta keinonahka on Eurokankaasta. Hihnasta tuli näillä eväin lopulta todella neutraalin värinen, mutta kyllä tästäkin käsin tekemisen tunne välittyy. Eihän se nauha ihan täysin tasalevyinen ole ja kuteeseen on pujahtanut pari kissankarvaakin, mutta hei, kellään ei ole samanlaista.. :)
Kuvat: Joonas Heikkinen

3 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköinen hihna siitä tulikin!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Harmi etten saa tätä reissuun mukaan, kun joutuu viemään hihnan arvosteluun koululle. Ehkä pärjään tuolla Nikonin vakkarihihnalla vielä tämän kerran.. :)

    VastaaPoista