torstai 3. huhtikuuta 2014

Vaahteranlehti


Malli: Maple Leaf Knit Shawl (rav)
Lanka: Aade Lõng Artistic 8/2
Menekki:  n. 160g
Puikot: 4,5 mm

Reilun viikon aikana neulottu vaahteranlehtihuivi on väreiltään kyllä niin herkullinen, että vaikka punaiset vaahteranlehdet kuuluvatkin syksyyn, on tässä pieni ripaus kevättäkin! Aurinkoisesta iltapäivästä huolimatta sormet alkoivat jo kyllä hiukan jähmettyä kevätilmasta.. :) Kyllä se kevät pian tulee, vaikka päivällä taisi muutama lumihiutalekin hiljalleen maahan leijailla.


Malli on todella kaunis ja puna-oranssi-keltainen vironvilla sopi siihen kuin nakutettu. Lehden "sakarat" neulotaan kaikki erikseen, joten jonkunverran langan kanssa sai kikkailla, että väriliu'ut jatkuvat virtaavasti. Käytännössä kerin siis keskeltä kerää joitain osioita pois, jotta neuleessa edellistä kerrosta vastaava väri löytyi. 

Menekki oli huivissani jonkun verran alkuperäisen ohjeen menekkiarviota pienempi, liekö ohjeessa sitten huomioitu juurikin mahdollinen värivenkslaus. Jos innostut samaa mallia neulomaan, suosittelen varaamaan lankaa reippaasti! Ohje on selkeä, malli on kiva neuloa ja pääteltäviä langanpäitä on julmetusti!


9 kommenttia:

 1. Aivan huikea! Ja jotten sitten taas toistaisi itseäni...Oot sää sitten niin huikeen taitava ja näppärä!
  Terkuin Sirkka

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa Sirkka että pidät! Aina jännittää toiselle mitä tahansa käsityötä tehdessä, että tuleeko siitä nyt sit sellainen jota toivotaan :)

  VastaaPoista
 3. Sä vaan oot ihan superhyvä ♡ Tuo on niin kaunis huivi :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, mitkä värit tuossa huivissa! Upea! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon Heidi ja Memma! :) Iltapäivän auringossa värit korostuivat vielä kivasti!

  VastaaPoista
 6. Teetkö tilauksesta? :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, teen kyllä, tällaisia huiveja olenkin tehnyt jo kaksi. Tällä hetkellä kyllä on muutama "tilaustyö" juuri puikoilla, joten ihan heti en pystyisi aloittamaan!

  VastaaPoista
 8. Kiitos inspiraatiosta! :) blogisi on yksi lemppareistani, mutta olen vain tosi laiska kommentoimaan....

  VastaaPoista
 9. Hei. Todella mahtava huivi!!
  Paljonko pyydät tälläisestä?

  VastaaPoista