torstai 8. toukokuuta 2014

Kevätkuulumisia


Kevät on jo pitkällä ajoittaisista raekuuroista huolimatta! Käsityöt ovat aikalailla rajoittuneet tällä hetkellä emaliin sekä satunnaiseen kirjansidontaan ja neulomiseen. Työn alla on nimittäin itsenäisesti suoritettava japanilainen kirjansidonta, joka on, no, välillä aika vaikeaselkoista pelkkien ohjemonisteiden avulla. Tässä sitä taas huomaa miten vaikeaa on tehdä oikeasti selkeitä ja yksiselitteisiä työohjeita tyypille, joka ei ole ennen ihan vastaavaa hommaa tehnyt.

Emalointi on kyllä yllättänyt minut positiivisesti. Aika paljon kokeiluja on tullut tehtyä, tässä paljastan nyt vain muutamia niistä. Kurssin jälkeen sitten vuorossa perusteellisempi juttu kyseisestä menetelmästä :) Suureksi avuksi osoittautui pohjalevyjen leikkaamisessa plasmaleikkuri, josta siitäkin myöhemmin lisää.


 Tahdoin tehdä itselleni muutamia riipuksia, sillä omistan tooodella vähän koruja. Jotenkin koruvarasto on elänyt muutosten mukana ja vanhat, rumat ja halvat olen heittänyt pois. Siksipä aloin heti emalikurssin alkaessa piirrellä luonnoksia pyöreistä riipuksista, joissa olisi kauniin emalipinnan lisäksi jotakin pientä jujua. Sain suunnitelmat valmiiksi ja vasta ensimmäisten kuviointikokeilujen jälkeen tajusin, mistä idea on peräisin.. Viimekesänä Mummola lahjapuodissa harjoitteluni aikana tutustuin erään suomalaisen korutaiteilijan koruihin, jotka selkeästi jäivät takaraivooni. Vilkaiskaapa ihmeessä Pauliina Rundgrenin emalikorut... :D Onneksi tarkoituksenani olikin tehdä koruja omaan käyttööni ja ehkä muutama lahjaksikin.. :)


Kevät on muuten aivan ihanaa aikaa, tekee taas mieli juoksulenkeille ja pääsinpäs pitkästä aikaa ratsastamaankin! Monta vuotta sitten tauolle jäänyt harrastus tuntuu kyllä yhä varsin rakkaalta ja mitenkäs sitä sanotaan, että kerran heppatyttö, aina heppatyttö!5 kommenttia:

  1. Ihania riipuksia! :) Ja täällä kans yks heppatyttö....

    VastaaPoista
  2. Ei vitsi, nää on kyllä aivan älyttämän ihania! Erityisesti noi lehdenmalliset. Olisi kiva tietää tekniikasta enemmän, ehkä jopa kaikki?

    VastaaPoista
  3. Kiitos!! Tarkoitus olisi kirjoitella emaloinnista perusteellinen postaus joku päivä :) Kiehtova tekniikka ja yllättävän helppokin vielä, materiaaleja ja välineitä vain voi olla hankalasti saatavilla. Koetan kirjoitella lähipäivinä!

    VastaaPoista