torstai 29. toukokuuta 2014

Kreisimuumio-sukat


Tästä sukkamallista nyt vaan tulee mieleen muumiot ja langan väri on sitä luokkaa, mitä klovnien voisi kuvitella oksentavan pahoinvoidessaan :D Noin kaikki värit sekaisin epätasaisesti ja lopputulos on sitten tämä! Eli johtopäätöksenä: Pidän sukista kovasti, kun ottaa huomioon, että normaalisti käytän lähinnä mustaa ja harmaata.


Malli: Carousel
Lanka: Schoppel-Wolle Crazy Zauberball, 1564
Puikot: 2 mm
Menekki: n. 80g (sukkien paino, ottamatta huomioon muutamaa jämäpätkää jotka napsin pois löytääkseni kivat värit kantapäihin ja kärkiin)

Nämä sukat tuntuivat malliltaan koko projektin ajan ihan ylivoimaisilta. Ensimmäiseksi aloittamani sukka oli auttamatta liian pieni. Ympärysmitta olisi ollut sopiva nilkkaan, mutta kantapään yli sitä oli hankala kiskoa etenkin varren pituuden kasvaessa. Seuraava sukka olikin sitten puolestaan liian suuri ja lörpätti nilkassa rumasti. Päätin ensimmäisen kerran, etten tee näitä sukkia ikinä ja heti sitten kolmas sukka oli jo siedettävä.

Kun olin taistellut sukkien "perusosat" valmiiksi, sain taistella vielä kantapäidenkin kanssa. Ensin kantapäähän jäi kamalia reikiä. Sitten se oli liian ahdas. Päätin toisen kerran, etten tee näitä sukkia ikinä ja taas heti seuraava kantapää onnistui.

Olin neulonut toisen sukan suuhun jo malliin kuuluvan picot-reunuksen, mutta kun se ei tyttömäisyydellään oiken puhuttanut, päätin purkaa ja jättää sukat ilman reunusta. Suuaukko kiertyy nyt hiukan sisäänpäin, mutta eipä anneta sen haitata! Lopulta sukat ovat kuitenkin ihan sukan näköiset ja poikkeavat perussukkamalleista kyllä hauskasti :)


Lanka ja malli toimivat yhdessä hauskasti, joissain kohdissa paremmin kuin toisissa. Oikeastaan ainoa miinus langassa on vasemman jalan sukassa, kun useampi vierekkäinen raita ovat lähes samaa väriä. Oikean jalan sukka on omaa silmää miellyttävämpi ja parinahan nämä ovat kuitenkin hauskat :) Mallin neulominen on hauskaa ja suhteellisen nopeaakin, jahka ensin löytää sen sopivan koon!


6 kommenttia:

 1. Hauskat sukat, kävin laittamassa ohjeen heti talteen!

  VastaaPoista
 2. On kyllä malliltaan varsin erilainen kuin valtaosa sukkamalleista! Piristävää tehdä jotakin ihan eri tavalla kuin yleensä aina :) Kannattaa kyllä kokeilla, eri langoilla saa vielä niin erilaisia aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Onpa kivannäköiset! Nuo värit on kerrassaan ihanat, ja malli kiinnostaa myös. Tiedän niin tunteen, kun joku projekti ei ota onnistuakseen sitten millään. Mullakin alkaa yleensä sujua siinä vaiheessa, kun oon päättänyt jo luovuttaa, mutta yritän kuitenkin sisulla vielä kerran.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat! PItääkin käydä tsekkaamassa ohje, Zauberball-lankaa on kotona odottamassa..

  VastaaPoista
 5. Kannatti punnertaa :-) Raikkaan räyhäkkäät!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista! Sukat on kyllä mukavat jalkaan nyt, kun koko on ainakin jotakuinkin oikea :) Suosittelen kyllä testaamaan tätä hullunkurista mallia. :)

  VastaaPoista