maanantai 29. syyskuuta 2014

VekkulisukatMalli: Raitasukat, omasta päästä :)
Lanka: Itsevärjätyt, pohjina 7 veljestä ja Lauri -lanka


Kun tovi on tullut neulottua lähinnä sukkalankavahvuista (100g = 420m) lankaa, olivat nämä DK-paksuiset sukat valmiina jo ennen kuin oikeastaan ehdin ajatella niiden aloittamista. Tuntui siltä, etten ehtinyt edes istahtaa näiden ääreen, kun sukkapari jo odottikin päättelemistään!

Langat ovat molemmat aikalailla sattuman kauppaa: ystäväni tilasi jokin aika sitten Dharman happovärejä ja samaan pakettiin pyysin tilaamaan Sage leaf -nimisen värin, johon ihastuin värivalikoimaa selaillessani kovasti. Tämä lanka oli ensimmäinen kokeiluni happoväreillä, ja siitä tuli yllättäen hyvin lähelle toiveideni kaltainen! Koetin saada aikaan semisolidia lankaa, joka melkeinpä onnistuikin - sävyerot eivät kuvissa näy ehkä aivan yhtä hyvin kuin oikeasti, mutta olisivat ne saaneet olla hiukan voimakkaampia livenäkin. Ensi kerralla sitten!

Tumma violetti/purppura lanka on aiemmin koulussa reaktiiviväreillä värjäämääni tummanharmaata 7 Veljestä -lankaa. Etsiskelin varastoistani vaalealle langalle kaveria raitasukkiin, ja tämä mätsäsi mielestäni hyvin vaalean sinivihreän kaveriksi. Mukavaa, että sattui olemaan lankalaatikon nurkassa itsevärjätty lanka, vaikka värjäilyt ovat minulle vielä vallan vieras maailma!


3 kommenttia:

  1. Oi, onpa ne kivat yhdessä! Ihanat sukat ja tosi hyvä värjäystulos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kävi kyllä lykky, että oli tuollaista tummaa lankaa tullut joskus värjäiltyä!

      Poista