torstai 11. syyskuuta 2014

Torsion -pipo


Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3.0 mm
Menekki: 140 g


Kylläpä voi pipossa riittää neulomista! Välillä työn edetessä tuntui, ettei kappale pitene lainkaan. Tämä pipo neulotaan nimittäin yhtenä pitkänä tuubina, joka lopuksi kiepautetaan, solmitaan keskeltä ja taitetaan kaksinkerroin. Lopputulos on kuitenkin kiitos suuren työn aivan ihana ja varmasti lämmin, joskin tarkkana saa olla, että koosta tulee sopiva: reunan I-Cord -päättely ei ihan kamalasti jousta.


Pipo syntyi samoista langoista kuin aiemmin postaamani Earth & Sky -huivi. Vuoripuolelle käytin loput turkoosista, ja sainkin ne käytettyä aikalailla tappiin asti. Pipo neulotaan (onneksi) sileänä neuleena pyörönä, mutta lopuksi päälle kiepautetaankin nurja puoli. Vuori antaa mahdollisuudet vaikka millaiseen jekkuiluun ja jämälankojen käyttöön, ja hei, miksei tätä voisi käyttää nurinpäin kääntöpiponakin!


Pipo on siis kauttaaltaan kaksinkertainen, joten ihan varppina lämmin ja vieläpä alpakkaa! Reunan I-Cord -päättely oli minulle ihan uusi juttu ja vau miten siisti reuna! Ehkäpä teen samanmoisen vielä myöhemmin itsellenikin, vaikka sitten jämälankaprojektina :)6 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeen vinkkauksesta, aivan mahtava pipa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä vallan mainio pipa, helppo soveltaakin mille vain langanpaksuudelle!

   Poista
 2. No nyt on pipo minun makuuni! Tosi yksinkertaisen kaunis. Tekis mieli neuloa, mutta hiukan kauhistuttaa sen työläys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan, tuntui että tuubi oli ihan loputon, mutta kyllä palkitsi sitten, kun sai tehdä päättelyreunan :) Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mielettömän tuntuinen pipo, kunhan silmukkamäärä osuu kohdalleen! Itsekin tuossa haaveilin, josko jostakin saisi neulekoneen lainaksi, niin johan syntyisi nopsaan näitä ;D

   Poista