maanantai 15. joulukuuta 2014

Julkaisu: Tabula Rasa Socks


Nyt on ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, sillä julkaisin juuri Ravelryn kautta ensimmäisen oman neulemallini! Kyseessä on sukat, jotka suunnittelin kouluprojektinani syksyn 2014 aikana. 

Tabula Rasa -nimen sukan saivat ideastaan. Tarkoituksenani oli suunnitella sukat, jotka olisivat neulojan niin halutessa muokattavissa helposti ja yksinkertaisesti persoonalliseksi sukkapariksi. Tätä varten sukan keskiosassa on sileä osio, jota voi muokata halunsa mukaan vaikkapa kirjoen, helmiä lisäten tai pintaneuleella. Vaan ovathan nämä sukat nätit tällaisenaankin!

Suunnittelu ja ohjeenkirjoitus veivät vielä huomattavasti enemmän aikaa kuin kuvittelin, mutta NYT se on vihdoin valmis (ja odottaa tulevia kommentteja korjausehdotuksista ;) Kiitokset myöskin testineulojalleni, joka neuloi ohjeen läpi ja antoi erinomaisia huomioita ohjeeseen liittyen!

Sukkaohje on tällä hetkellä saatavilla vain suomeksi, mutta kääntänen sen piakkoin myös englanniksi, ellei joku innokas ehdi ilmoittautumaan talkoohommiin! Samalla oli jännä huomata, että suomenkieli ei totisesti ole tarkoitettu neulomiseen. Monen asian olisi englanniksi saanut tiivistettyä muutamaan kirjaimeen pitkien ja tökeröiden lauseiden sijaan.

Ei muuta kuin neulomisiin, joulukin jo kolkuttelee ovella ja lähestulkoon kuulen neulojatovereiden tasaisen puikkojen kilkatuksen. Ja hei lataapas Sinäkin se ilmainen ohje täältä!


17 kommenttia:

 1. Todella kauniit! Pitää heti ladata ohje talteen :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat, meni heti to do -listalle! Mitä lankaa itse käytit näissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frosti, kiva kuulla! :)
   Käytin Hjertegarnin perussukkalankaa harmaaseen sukkaan ja magentanvärinen sukkalanka on itsevärjättyä Fabelia.

   Poista
 3. Wau, onneksi olkoon, mahtavan näköiset sukat jotka täytyy laittaa pian tulolleen!

  VastaaPoista
 4. Upeat! Nää hinkuu päästä puikoille!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit! Piti lisätä ne heti Ravelryn jonoon. :)

  VastaaPoista
 6. Ladattu! On kyllä tosi kauniit sukat.

  VastaaPoista
 7. ihan mielettomän kauniit sukat!

  terkuin pieni-paha ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta, nämä ovat todella kauniit! :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat, varmasti tulee joskus neulottua! Ohjeista yleisesti sen verran että minusta suomenkielisiä ohjeita on helppo lukea, usein noissa englanninkielisissä ohjeissa on jotain ihme sepustuksia kappaleita kerrallaan ja sitten yrittää niistä auttavalla englannilla ymmärtää että mistä se varsinainen ohje alkaa. :) ..sitten tajuaa myöhemmin että alussa kerrottiin että osio c:ssä kuviota neulotaan myös nurjalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Heidi, kiitos paljon!
   Sekin on totta, joskus ohjeet on kyllä niin poukkoilevia ja vaikeaselkoisia että oikein ärsyttää. Mutta tämän projektin myötä tuli kyllä täysi ymmärrys, miksi joskus ohjeet eivät olekaan niin suoraviivaisia - niitä on ihan älyttömän vaikea kirjoittaa! :D

   Poista
 10. Kauniit sukat! Laitoin heti Raverlyn kirjastoon, että ei unohdu :)

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kaikille ihanista kommenteista, mukava kuulla että moni on tykännyt ja Ravelryssäkin sukat ovat päässeet jo yli sataan jonoon, VAU! :)

  VastaaPoista
 12. Puikoilla, kirjavasta Regia allround colorista, ilman muokkauksia.

  VastaaPoista
 13. Mistä saisin tähän suomenkielisen ohjeen, ravelryssä on vain enkun kielinen.. D8

  VastaaPoista