keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Peppi -lapaset


Nytpä onkin niin improvisoidut lapaset kun vaan lapaset voi ikinä olla! Heti kättelyssä kerrottakoon, että kyseessä on ensimmäinen itsekehrätystä langasta toteutettu projekti. Langan villa on Blue Faced Leicester -merkkisestä lammasmallista, kaksiväriseksi kehrätty ja lopuksi Navajo-kerrattu. Koska kyseessä oli ihan ensimmäinen raitalankani, ei minulla ollut mitään käsitystä siitä, kuinka pitkä osio kumpaistakin väriä sattuisi valmiissa neuleessa olemaan. Helppoa matematiikkaahan tuo periaatteessa olisi ollut, jos olisi jo jotain hajua siitä, millaista säiettä sattuu tulemaan...


Kun lanka oli kehrätty ja keritty ärtsyn väriselle kakulle, juolahti mieleen vekkulin väriset lapaset. Peppi-nimen raitalanka sai jo aiemmin, joten luontevasti siirsin nimen myös näille vanttuille. Lapasmalli on myös täysin hatusta vedetty, mutta olen vallan ihastunut tällaisiin pitkävartisiin lapasiin (johan aiemminkin tein Unelmalapaset,  jotka ovat malliltaan täysin samanlaiset kuin nämä, ohuemmasta langasta vain).


Ja sitten vielä se jännä seikka, että käsinkehrätty lanka ei "välttämättä" ole ihan tasalaatuista.. Ensimmäisen lapasen neulottuani olin innoissani, sillä langasta meni muutamaa grammaa vaille puolet parin ensimmäiseen puoliskoon. Toista lapasta neuloessa lanka loppui ennen peukaloa, joten nyt saanen tunnustaa: kuvissa vasemman lapasen peukalo ei näy, koska sitä ei ole! Onneksi kuitua on vielä nyttyrä jemmassa..4 kommenttia:

  1. Vau mikä projekti, käsityötä alusta alkaen :) Ihanat kuvat, niin hyvää mieltä tuovat!

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavat fiilikset tässä postauksessa :-)

    VastaaPoista
  3. Kiiiitos! Lapasista tuli kyllä ärtsyt ja aika erityiset, todella jännä tunne neuloa itsekehrättyä lankaa :)

    VastaaPoista