keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Arkema


Kun ensimmäistä kertaa törmäsin Ravelryssä Julia Muellerin suunnittelemiin neuleisiin, ihastuin kovasti hänen upeisiin ja persoonallisiin sormikasmalleihinsa. Lemppariksi muodostui Arkema -sormikkaat, mutta koska olen toisinaan hiukan kärsimätön ja kammoksun sormien neulomista (...eritoten niiden langanpäiden päättelyä...), päätin tehdä samalla mallilla pienin modauksin lapaset.

Langaksi valikoitui Yarngrimoiren Merino Twist Sock, jonka Maria värjäsi minulle käytettäväksi yhdessä aiemmin Yarngrimoiren synttärikisassa voittamani poltetun oranssin kimallelangan kanssa. Jokin tässä harmaassa kuitenkin veti nyt puoleensa ja halusin tehdä siitä heti jotakin, ja koska myöskin oranssille langalle keksin uuden oman ja vallan houkuttelevan käyttötarkoituksen, päätin toteuttaa neuleprojektit nyt hiukan eri tavoin kuin oli tarkoitus. Ja voi että, kyllä se harmaa vaan on aina kaunis!

 

Malli: Arkema by Julia Mueller (rav)
Puikot: 2.0 mm
Menekki: 75 g
Helmet: 8/o, metallinhohtoiset hieman vanhan messingin väriset

Noudattelin muutoin mallin S-koon ohjetta, mutta sormiosan luonnollisestikin muokkasin lapasmalliksi omasta päästä - jonkun verran kavennuksia piti tehdä, jotta lapasesta tulisi istuvammat. Samoin varresta jätin lopuksi tehtävät I-Cordit pois, sillä minusta nämä ovat kauniit ja tasapainoisen näköiset lapaset näinkin. Helmien pujottelu sujui jo huomattavasti nopsemmin kuin Cloud Illusionsia neuloessani.. :)

Kokonaisuudessaan palkitseva projekti, vaikkakin toivoin istuvuuden olevan ehkä vieläkin hiukan napakampi. Varret ovat ihanan pitkät ja lämmittävät villakangastakin väljien hihojen alla mukavasti. Helmet tuovat lapasiin vähän luksusta ja nämähän käyvät kaiken kukkuraksi suht hyvin yhteen Yarngrimoiren merinolangasta neulomani Ashburn -huivin kanssa! 


7 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset! Jouduin kyllä avaamaan kuvan isompana, jotta kännykän ruudulta löysin helmet - nurjiksi silmukoiksi ensin katsoin. Kauniisti korostavat lapasen muotoja. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kauniista sanoista! :) Helmet tosiaan "uppoavat" kuviointiin, luonnonvalossa tulevat ehkä vähän paremmin esiin. Josko nämä saisi kuvattua joskus ulkonakin kivassa kelissä, pääsisivät paremmin oikeuksiinsa! :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit ovat ja kyllä harmaa on minunkin lempivärini. Sopii yksinkertaisesti kaikkeen.

    VastaaPoista