lauantai 17. tammikuuta 2015

Cloud Illusions


Kesällä Tapion kaupassa vieraillessa koriin hyppäsi yksi vyyhti kauniin vaaleanharmaata Drops Lacea. Valinta harmaan, turkoosin, vaalean mintunvihreän ja sammaleenvihreän välillä oli vaikea, mutta näin tässä nyt sitten taas kävi... 

Lacen kaikki värit ovat mielestäni herkullisia, lopulta vaalean harmaan eduksi koitui konstailematon kyky soveltua lähes minkä tahansa värin kanssa yksiin. Huivimalliin kuuluu myöskin pienet siemenhelmet, joiden väriksi valitsin hieman tummemman harmaan.


Malli: Cloud Illusions (rav)
Lanka: Drops Lace
Puikot: 3.0 ja 3.5 mm
Menekki: 80 g

Tein sekä perusosan että pitsin suurempana versiona (ohjeessa on molempiin kaksi kokovaihtoehtoa). Työ eteni alussa ihanan jouhevasti, mutta silmukat lisääntyvät nopeasti ja lopulta viimeiset kerrokset olivat suorastaan tuskallisia. Ensimmäistä kertaa helmiä neuleeseen pujottavalla neulojalla kesti jokaisessa  helmikerroksessa yli tunnin verran, lisäksi päättelyreuna oli erityisen painajaismainen satoine nyppylöineen (en laskenut, mutta tarpeeksi niitä on)! Lopputulos kuitenkin miellyttää kovasti ja on aivan varmasti kaiken vaivan arvoinen. Cloud Illusions on erittäin ohut ja keveä, lähes utuinen huivi - ehdottomasti käypä vaikkapa juhlakäyttöön.
 
8 kommenttia:

 1. Käsittämättömän kaunis! Oot sää vaan niin taitava! Terkuin Sirkka

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi! Kumpa itselläkin riittäisi kärsivällisyys moiseen!

  VastaaPoista
 3. Kaunista, niin kaunista! Huivi, kuin koru <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti kaikille! :) Tässä tosiaan riitti tekemistä, viimeisiä kerroksia tehdessä saattoi muutama voimasanakin kuulua ja epätoivo pilkahtaa.. Mutta siinä se nyt on! :D Täytyy kyllä sanoa, että tuo lace-vahvuinen lanka on ärsyttävyydessään älyttömän ihanaa. Ja yllättävän paljon lämmittääkin ohut huivi, kun sylissä pyöri neulonnan aikana.

  VastaaPoista
 5. Tunnustus: Kutomakone was here :) Blogisi on uusi löytö minulle. Uskomattoman taitava nainen olet, ja niin hyvällä maulla varustettu, että haluaisin kaikista tuotoksistasi kopion itselleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kutomakone Tanja! Todella mieltä lämmittävä kommentti, iso KIITOS :) Kävinpä vastavierailulla ja täytyy sanoa, että sinullakin on mielettömän ihania töitä! Neulahuovutusta olen kanssa miettinyt kuviointiin, nappasin myös hieman inspiraatiota taas omiin neulomuksiinikin ;)

   Poista