tiistai 13. tammikuuta 2015

Gansey Wristers


Puuh! Uusi vuosi edessä ja jonkun aikaahan sitä on jo eleltykin, ennen kuin sain aikaiseksi kirjoitella vuoden ensimmäisen postauksen!  Joulutouhut olivat harvinaisen kiireellisiä ja aikamoista stressiä. Josko tänä vuonna ottaisin opikseni ja aloittaisin joululahjat ajoissa...

Vaan joulupuuhien jälkeen olikin mukava aloittaa JyJu-tempaus. Tempauksen ideana on, että jouluyöstä alkaen on aikaa tehdä kaksikymmentä neule-/virkkaustyötä aina juhannusyöhön asti. Muutama tuttu neulojakollega lähti innolla mukaan tempaukseen, joten vaikeahan se oli minunkin malttaa olla osallistumatta :)

Kaksikymmentä työtä kuulostaa paljolta, mutta houkuttelevat ideat olikin aika nopeasti listattuna suunnitelmapaperille. Ja onhan tässä tempauksessa aikaakin ihan mukavasti, verrattuna vaikkapa eräänä vuonna osallistumaani Kesäyön hullutukseen! Nyt aikaa on kuitenkin useampi päivä per projekti, joten sopivalla suunnittelulla sitä ehtii tehdä jotain vähän isompaakin.


Ensimmäinen valmistunut JyJu -työni on itsevärjätystä Merino Twististä neulotut kämmekkäät. Ohje on ilmainen ja löytyy täältä. Paras puoli ohjeessa on varren pintaneule, jonka teema vaihtuu niin usein, että näitä on lähes mahdoton jättää kesken! "Vielä yksi kerros/kuvio" lienee muillekin neulojille varsin tuttu ajatus :)
Malli: Gansey Wristers (rav)
Lanka: Happoväreillä värjätty Merino Twist
Puikot: 2.25 mm
Langan menekki: 51 grammaa
Erinomainen säkä, nimittäin JyJu-töissä spekseinä on vähintään 50 grammaa tai 250 metriä lankaa. Metrimäärä ei riittäisi, mutta onneksi tuli tehtyä muutama joustinneulekerros enemmän kuin ohjeeseen oli kirjoitettu ;) Muutin ohjetta myös sikäli hieman, että aloitin peukalokiilan vasta kuvioneuleiden loputtua kokonaan, jotta sain varsista vähän pidemmät ja mielestäni kokonaisuudessaan siromman lopputuloksen.

6 kommenttia:

 1. Ihana väri ja mielenkiintoinen ohje :) kiva seurata sinun jyju töiden valmistumista, itsekin osallistun tempaukseen.

  VastaaPoista
 2. Nää on tosi hienot! :) Vois harkita itsekin..

  VastaaPoista
 3. Upeat kämmekkäät ja ihanan värinen lanka! Tsemppiä JyJuiluun, itse en nyt uskaltautunut mukaan vaikka harkinnassa olikin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille tsemppauksista! :)

  JyJu tosiaan kysyy neulojalta vähän sellaista sopivaa hetkeä, itselläni nyt keväällä on hyvin aikaa ja motivaatiota neuloa vauhdilla :) Tarkoituksena olisi samalla käyttää lankavaraston lankoja, mahdollisimman vähän uusia lankoja ostaen. Hyvältä nämä suunnitelmat sen puolesta näyttävätkin!

  Ja hei, linkatkaa postauksia omia JyJu-töistänne :) Kiva saada inspiraatiota muiden töistä :)

  VastaaPoista
 5. Onpas upean vihreän väristä lankaa! Ja kuviotkin on kauniit. :)

  VastaaPoista