lauantai 17. tammikuuta 2015

Sandpiper Cowl


Kun joskus muutamia vuosia sitten aloin neulomaan, käytin äitini jalanjälkiä seuraten hyvin pitkälti Novitan lankoja. Pian neuleharrastuksen jatkuessa ja kaikenlaisten netissä olevien neuleyhteisöjen, verkkolehtien ja lankakauppojen tutuksi tulemisen myötä opin, että maailma on täynnä muitakin ihan valtavan upeita lankoja! Löytyy merinoa, alpakkaa, silkkiä, bambua, kasmiria, puuvillaa.. Mutta on niitä 7 Veljeksiäkin yhä hyllyssä :)

Tämä huivi syntyi puolivahingossa - se ei kuulunut JyJu -tempauksen suunnitelmalistalleni, mutta jostain syystä nyt tuli pakonomainen Tarve neuloa kirjoneuletta. Kirjoneuleessa en ole mestari ja suunnitelmissani on kenties kirjoneulesukat, joten tätä ajatellen päätin verrytellä kirjotaitojani jonkun helpomman kautta ensin. Tähän tarkoitukseen Strandlaeufer (Sandpiper) cowl sopi täydellisesti.


On melko harvinaista, että harmaiden lisäksi tässä huivissa/kaulurissa/tuubissa/mikäliessä on lisäksi ihan oikeaakin väriä! Fuksianpinkki (jestas, värejä on tsiljoona) 7 Veljestä tokaisi harmaita lankoja plärätessäni haluavansa projektiin mukaan ja sai hetkessä paikan huivin piristäjänä ja väriterapeuttina. Olen useimmiten todella arka pukeutumaan väreihin, jotka eivät ole tummia, lähes mustia, mutta tällä kertaa jokin tässä yhdistelmässä veti puoleensa. Ehkä viimeaikojen neonväribuumi on lopulta lyönyt itsensä läpi minunkin alitajunnassani..?


Malli: Sandpiper Cowl (rav)
Lanka: 7 Veljestä
Puikot: 4.0 mm
Menekki: 170 g
Malli todella nopea neuloa, tämä kauluri syntyi kahdessa päivässä parilta istumalta. Kirjoneule on siitä mukava, että kovin pitkiä lankajuoksuja ei tule missään vaiheessa. 
Malliltaan kauluri on ensimmäistä kerrosta ja muutamaa lisäyskerrosta lukuunottamatta sileää, ja lisäysten ansiosta tämän voi kiskaista ihan hartioille asti vaikka pitkähihaisen puseron päälle :)


13 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana! Käy niin täydellisesti tuohon siun tyyliin, kun tuo pienen ripauksen väriä ja kuitenkin on samalla hillitty sekä tasapainonen!

  VastaaPoista
 2. Mainio! Kummasti taas alkoi taas tekemään mieli aloittaa kauluria vaikka mitä edellisetkin on vielä vaiheessa :) !

  VastaaPoista
 3. Määpä nappaan tän kyllä seuraavaks jonooni. Ihan mahtava jokapäivän kauluri!

  VastaaPoista
 4. Suuret kiitokset kaikille ^_^ Oli kyllä kaikinpuolin miellyttävä projekti, kun sai käytettyä hyllyssä lojuneita lankoja ja lopputulos oli hetkessä valmis! Reunaan voi tehdä vaikka joustinneuletta, jos ei pidä tuosta jonkun verran rullautuvasta reunasta. Itse kastelin ja pingotin kaulurin kevyesti, niin ei rullaudu enää niin voimakkaasti.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Ja väritkin on just täydelliset yhdessä!

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava! Ja juuri tuon fuksian ansiosta :)

  VastaaPoista
 7. Tosi upea huivi! Ja hauskat kuvat! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Tämä onkin pirtsakoin huivi, mitä koskaan oon itselleni tehnyt :D Mallista pakko sanoa, että ei kyllä ole se lämpimin kauluri, sillä silmukkamäärän vuoksi tämä jää hieman lerpattamaan. Ei siis tule tiiviisti kaulalle, mutta minusta tässä on parasta se, että tämän voi tosiaan vetäistä hartioille asti!

  VastaaPoista