torstai 5. maaliskuuta 2015

Villi Pohjola -puuvillapeittoMalli: Villi Pohjola (rav)
Lanka: Drops Paris
Puikot: 4.5 mm

Villi Pohjola on yksi sellaisista projekteista, jotka odottavat projektijonossa täydellistä hetkeä jopa vuosikausia. Olen siis hyyyvin hartaasti odotellut tilannetta, jonka varjolla voisin aloittaa tämän älyttömän symppiksen eläinpeiton neulomisen. Ja nyt sellainen tuli vastaan!

Yläasteaikaan meille muodostui tiivis tyttölauma, joka pitää yhtä edelleenkin. Yksi meistä odottaa nyt toista pienokaistaan ja ajatus babyshower-tyyppisistä vauvanodottajaisjuhlista sikisi jo aikaa sitten. Pienten suunnitelmanmuutosten ja salamyhkäisten järjestelyjen jälkeen pääsimme vihdoin tänään viettämään mukavalla joukkiolla ihan loistavaa iltaa, ja sain viimeinkin annettua tämän lahjaksi neulomani peiton maailman parhaalle Annille ja hänen perheelleen :) Peitto olkoon tervehdys koko kaveriporukalta uudelle pienelle.


Peitto oli mukava neuloa. Palat neulotaan yksitellen, mutta päätin ohjeesta poiketen neuloa korvat suoraan palaan (ohjeessa poimitaan korvien silmukat päättelyn jälkeen). Samaten neuloin molemmat kolmen eläimen "pötköt" suoraan kiinni toisiinsa; ensimmäinen pupu-pala sellaisenaan, karhupalan vasemmassa reunassa poimin silmukan pupun reunasta ja nurjalla neuloin kaksi ensimmäistä silmukkaa nurin yhteen jne. Saumasta tulikin mielestäni vallan siisti, ja tekniikka vähensi ompeluhommia huomattavasti! Pitkittäissauman ikäänkuin silmukoin kiinni, joten oikealla puolella ei saumaa siinäkään varsinaisesti näy.

Peitto on melkoisen vekkuli ja vaikka vähensin yksityiskohtien määrää jonkin verran, on otukset mielestäni silti yhtä vallan persoonallisia ja ilmeikkäitä :) Toivottavasti pupu, nalle, kettu, ilves, mäyrä ja peura kestävät, kun itse tuotetestaaja pääsee siihen lopulta käsiksi... Annoin kyllä takuun ja korjauspalvelulupauksen, laitanpas tästä kaikki Parisin jämät visuun talteen...10 kommenttia:

 1. Ihana peitto, upeita töitä ja mielettömiä kuvia blogi täynnä!! Musta tuli sun fani :) Terkut Tampereelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset! :) Vaklasin myös Instagramissa ja blogissasi, aivan ihania käsitöitä ja upeita kuvia myös!

   Poista
 2. Tämä on mieletön! Ja muutenkin ihania juttuja blogissasi :)

  VastaaPoista
 3. Täällä miekii ihailen ja nautin kauniista postauksista... <3

  VastaaPoista
 4. Tämä on upea! Oon palannu kattomaan tätä monta kertaa :) Ois ihana joskus itsekin jaksaa tehdä, jollekin tärkeälle ihmisalulle :)

  VastaaPoista
 5. Ihana on tämä peitto! Juuri tehtiin työkavereiden kanssa myös kettuaiheinen peitto eräälle mammalomalaiselle isoäidinnelilistä. Pitää kyllä pitää tää versio mielessä jos tulee mahdollisuus tehdä yksin peitto vielä vastaan. :)

  VastaaPoista