maanantai 6. huhtikuuta 2015

Exploration Station


Malli: Exploration Station (Westknits, rav)
Lanka: Drops Alpaca 8903, 1101, 9020 ja 7240
Puikot: 4.0 mm
Menekki: Kaikki värit hiukan toista kerää


 Joskus tulee sellainen fiilis, että NYT haluan kokeilla ja oppia jotakin uutta. Oli se sitten ihan kokonaan uusi taito, kuten neulominen, tai sitten vain uusi neulomistekniikka, kuten briossi. Tässä huivissahan sitä pääsikin opettelemaan ja muutenkin huivin rakenne on aika vekkuli. Exploration Station -malli on mainion Stephen Westin suunnittelema ja etenee hurjan nopeasti, ja koska oma käsialani on usein aika rennon lupsakka, tuli huivista valtava ja ihanan muhkea!Alun sirppimäiset osiot ovat älyttömän addiktoivia neulottavia ja syntyvät nopeasti. Sirppien jälkeen pääsee kokeilemaan aiemmin mainitsemaani briossia (brioche), joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Jokainen kerros neulotaan kahdesti ja huivin alkuosassa totuttu huippunopsa eteneminen tyssää tässä vaiheessa kuin seinään, mutta edessäolevat pintaneuleet houkuttelevat puurtamaan briossikerrokset äkkiä pois alta!

Minun Exploration Station -versioni väritys syntyi ikään kuin vahingossa - näitä värejä mulla sattui jo olemaan :) Kuvat värikkäistä huiveista on tässä mallissa miellyttänyt silmää kovastikin, mutta koska itse vasta opettelen pukeutumaan välillä johonkin muuhunkin kuin mustaan ja harmaaseen, on tämä hillitty värikombo mun makuun oikein passeli! Epäilyksiä herätti alussa petrooli, erottuisiko se tarpeeksi mustasta ja tulisiko kuviot kivasti esiin. Minusta lopputulos on ihan kivan harmoninen ja hillitty, täähän sopii jopa pian sulavan Pyhäjärven ja taustalla siintävien metsien väreihin ;)

12 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja upea huivi! Ja kuvat on todella mahtavat! En ole ennen kuullut briossitekniikasta, mutta tämän huivin myötä kiinnostus heräsi.

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat sinulla blogissa, ja todella siisti ulkoasu muutenkin. Kiitos kun jaoit tämän! Väri on oikein miellyttävä, ja värikäskin meille mustaanpukeutujille ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon Tiia N ja amarok, kuvista kiitokset kuuluu luottokuvaajalleni Joonas Heikkiselle :) Kiva kuulla, että väri miellyttää muidenkin silmää, kun niitä pitkään hiukan emmin. Pikkuhiljaa kohti kesää ja kirkkaampia värejä.. ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan upea! Itse en ole sinisävyjen ystävä, mutta tämä kelpaisi mennen tullen. Melkein tekisi mieli itsellekin....

  VastaaPoista
 5. Aaaaa miten upee! Pakko kyllä varmaan pistää ainakin harkintaan tämä, tosin en kyllä osaa valita värejä yhtään niin hyvin kun sä!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana huivi ja mitkä kuvat taas! Huivissa on tosi kauniit värit ja kuulostaa oikein mielenkiintoiselta neulottavalta. Kyllä tähän kelpaa kääriytyä <3

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Suuret kiitokset kaikille, mukava kuulla kommentteja ja ehkä jopa toisinaan välittää inspiraatiota muillekin neulojille! :) Nyt onkin jo kovaa vauhtia villatakki tuloillaan, selkeästi neulomiskäsi käy vaikka ollaankin kesää kohti menossa. Josko sitä kohta siirtyisi vaikka puuvilla- ja bambulankoihin :)

  VastaaPoista
 9. Mielettömät kuvat! Palelsiko kuvia ottaessa, vielä ei kuitenkaan kaikista lämpimimmät säät ole? Huivi näyttää kuitenkin ihanalta ja kovin harmoniset värit on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^_^ Pakko myöntää että vaikka toi huivi on suuri ja lämmin, niin kyllä tuolla järven rannalla vielä tuuli teki tehtävänsä :D Onneksi aika nopsa toimitus tämä kuvien nappaaminen, kun on hyvä kuvaaja matkassa :)

   Poista