perjantai 13. toukokuuta 2016

Moroccan Tote


Vaikka neulominen on mulle se ihan ykkösjuttu, niin välillä tulee pakonomainen tarve virkata jotakin - tai ainakin silloin, kun näkee jonkun ihanan ohjeen, kuten Yoshin tai vaikka tämän kauniskuvioisen Moroccan Toten. Virkkausprojektit vaikuttavat aina etukäteen tosi hyvältä idealta, mutta muutaman kirjovirkkauskerroksen jälkeen tajusin taas kerran, miksi teen tätä niin harvoin...

Kirjovirkkaus on ihan mukavaa sitten, kun pääsee vauhtiin ja keksii tavan, jolla pitää lankoja järjestyksessä. Miten ihmeessä kahden langan kanssa voi olla jo niin sotkussa? Aluksi koetin kiepauttaa langat aina samaan suuntaan, joten säädin kerien kanssa jokaisen värinvaihdon jälkeen. Joskus vasta puolentoista kuviotoiston jälkeen tajusin, että ehkei tätä oikeastaan kannata tehdä ollenkaan. Aloin vain ottaa lankaa eri puolilta ja ne pysyivät loppuprojektin ajan ihan sievästi järjestyksessä :D Hitto, mikä tumpelo-olo tuli.. "Mä en virkkaa enää ikinä!"


Hippuprojekti: Moroccan Tote
Malli: Moroccan Tote 
Lanka: Schachenmayr Catania, Fuksia (128) ja Natur (105)
Koukku: 2.5 mm
Menekki: 3,5 kerää fuksiaa ja yksi kerä valkoista

No oikeasti tämä oli ihan kiva projekti, kun piiitkän tauon jälkeen nappasin kassin alun kätösiini ja päätin vakaasti virkata tämän valmiiksi kesään mennessä. Vai jokohan se kesä meni? No, kuitenkin, useamman melko tuskaisen ja hartiajumisen illan jälkeen sain kuin sainkin kassin valmiiksi, ja viimeistely olikin sitten tosi kivaa ja palkitsevaa.

Keinonahkaiset sangat tilasin Ebaysta, vuorikankaan M is for makesta ja magneettineppari löytyi paikallisen suutarin tarvikevarastosta. Mistään muualta ei nimittäin löytynyt sankojen hieman messinginvärisiin metalliosiin mätsäävää magneettinepparia.


Lopputulos: Ihan mieletön kesäkassi! Tämä on kivan tilavakin, sillä tein alun ketjusilmukka-aloitukseen 12 silmukkaa enemmän, eli kassi on yhden kuvion verran leveämpi kuin ohjeessa. Vuorin ompeleminen vähän jänskätti, mutta sekin onnistui ihan hyvin. Sisällä on yksi tasku jonka reuna on huoliteltu vinonauhalla osittain myös siksi, että se olisi helpompi erottaa kirjavasta vuorikankaasta. Pienempikin neppari riittää aika hyvin pitämään suun kiinni (ei mun), mutta isompi olisi ehkä ollut vielä parempi.


22 kommenttia:

 1. Ihana! Pitää tutkia enemmän tota ohjetta 😃

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Väri ja kuvio just hienot! Mä en oo vielä koskaan kirjovirkannut, koska en oo pitänyt itseäni virkkaajaihmisenä, mutta jokin laukku olis ihana tehdä joskus! Tosin pitää varmaan aloittaa jostain helpommasta kuviosta kuin tuollaisesta - luulen että mulle on haastetta tarpeeksi jo ihan raidassa tai siksakissa :D

  VastaaPoista
 3. Katsoin podcastisi eilen ja ihastuin laukkuun heti. Kiva saada ohje. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän hieno. Hyvä sinä!!!

  VastaaPoista
 5. Hienoin virkattu laukku minkä ikinä oon nähny! Onnittelut sinnikkyydestäsi!

  VastaaPoista
 6. Ihan kerrassaan upea! Tollasen kun itsekin sais! Pitää varmaan ruveta ahkeroimaan..! :D Voi olla, ettei ihan täksi kesäksi valmistuisi.

  VastaaPoista
 7. Ihana laukku ja niin korrekti oivallus. Tykkään kaikista yksityiskohdista.

  VastaaPoista
 8. Todellakin ihan mieletön kassi, tuollainen on saatava! Kirjovirkkaus on miulle vähän vieraampaa, mutta se asia korjaantuu kesällä kun pääsen Molla Millsin kurssille ;)

  VastaaPoista
 9. On se kyllä hurjan kaunis. (: Ihailin jo instassa. Mutta pakko oli tulla katsomaan lisää kuvia!

  VastaaPoista
 10. Upea laukku, taidokkaasti toteutettu!

  VastaaPoista
 11. Oi miten mielettömän kaunis! Ihanat kuvat myös ja kivan tuntuinen blogi muutenkin sinulla. :)

  VastaaPoista
 12. Tosi upea laukku, kaunis viimeistely oikein kruunaa tuon! Tuo vuorikankaan kuviokin on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 13. Siitä tuli upea! Mun laukku ei ole edennyt ollenkaan. Tuossa se nytkin pölyttyneenä odottaa että nappaisin käteeni:)

  VastaaPoista
 14. On kyllä hieno ja ihana tuo väri! :)

  VastaaPoista
 15. Valtavan suuret kiitokset kaikille kommentoineille :) Tämä on kyllä kiva laukku, joka päivä se näyttää vaan kivemmalta!

  VastaaPoista
 16. Tykkään tästä kassista todella paljon. Meni mun kilometrien mittaiselle to-do-listalle :D Valmistunee joskus vuonna 2068 :D

  VastaaPoista