lauantai 30. heinäkuuta 2016

April in July


Oma projekti: April in July
Malli: April
Lanka: DROPS Brushed Alpaca Silk
Menekki: 175 grammaa
Puikot: 3,00 mm

En ole ikinä ollut mitenkään innostunut mohairista ja muista pörröisistä langoista, eikä niitä ole lankavarastoonikaan eksynyt vuosien varrella muistaakseni kertaakaan ennen. En tiedä mikä se juttu oli, mikä sytytti poltteen neuloa pörröinen pitsineulepaita, mutta jotain kummallista siinä oli. Samaan aikaan nimittäin täysin SATTUMALTA oli DROPSin alpakka-ale, ja SATTUMALTA löysin Isabell Kraemerin ohjeen tähän April-puseroon. Mikä yllätys, tilasin sitten 11 kerää DROPSin Brushed Alpaca Silkiä jännässä vaaleanharmaanvihertävänsinertävässä sävyssä, numero 14. En oikeasti tiedä, miten tätä väriä paremmin kuvailisi. 


Aloitin paidan huhtikuun lopulla (hah, mikä lisä sattumaketjuun!).  Jossain vaiheessa paita lojui viikkoja, ehkä jopa kuukausia projektipussukassaan lankahyllykön päällä. Ei kiinnostanut yhtään höhhylät ja pitsi. Joskus heinäkuussa katselin keskeneräisten töiden listaa ja ajattelin, että ääh, haluan jotain nyt valmiiksi, ja tartuin taas reippaana likkana tuumasta toimeen. Höhhyläpitsin neulominen oli lopulta yllättävänkin mukavaa puuhaa ja tämä pitsikuvio on sellainen, että sen oppii nopeasti ulkoa. Hyvä neule siis jopa käsilaukussa mukana kuljetettavaksi!

Kun paidan torso-osio (sanon aina näitä torsoksi, ehkä tälle ois joku kivempikin nimi.. vartalo-osio?) valmistui, tuumin sen olevan hiukan liian väljä ja ajattelin nakkaavani paidan jälleen pussukkaansa ja unohtavani paidan kunnes taas koittaisi talvi. Talvella saisin pehmoisesta utupaidasta kuvia valkeissa kimaltelevissa lumihangissa tai jopa sellaisia oikein kuvauksellisia tiskirätin kokoisia lumihiutaleita tupruttaessa. Eipä siinä nyt sitten käynytkään niin, vaan valmiiksisaamisen kuume oli sen verran kova, että tikutn hihatkin samantien parissa illassa valmiiksi. Korvaanpa lumihiutaleet paukkuserpentiinillä, ajattelin, mutta hei - ei-vappusesonkina onkin aika pahuksen vaikeaa löytää mistään paukkuserpentiiniä. Kokeilkaa vaikka itse. Edes serpentiinikauppa ei myynyt sitä.


Tässä lopputulos. Ei hiutaleita, ei paukkuserpentiiniä. Mutta lankakeriähän mulla on! Ei nämä nyt ihan hiutaleista tai paukkuserpentiinistä mene, mutta tämähän on oikeastaan vielä parempi! Nämä seuraavaan projektiin tulevat langat haalin osin Karnaluksista ja osin Lankaideasta Tampereelta, miten paljon värejä siinä tuleekaan olemaan. Kerrankin..!7 kommenttia:

 1. Todella hieno paita ja ihania kuvia siulla :)

  VastaaPoista
 2. Hieno höhhyläpaita ja makeat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kiva juttu, oli mukava lukea :) Ja paitakin on vallan hieno!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on taas niin maan törkeän hyvännäköistä neuletta, että.

  VastaaPoista
 5. Onpa upean värinen tuo paita ja muutoinkin kaunis. Uuuh! Oikein jänskättää, mitä värikästä noista langoista tuleekaan ;-)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa niin tutulta tän prosessin kuvaus :D Terveisiä keskeneräisten pinon parista! Toivottavasti näistäkin kuoriutuu noin kiva lopputulos. Innolla odotan mitä tosta väripinosta on tulossa.

  VastaaPoista
 7. Kollektiiviset kiitokset kommenteista <3 Olen jotenkin huono vastailemaan niihin täällä blogin puolella, ja toisaalta se on vähän hassuakin, kun niistä ei ilmeisesti mene mitään ilmoitusta kirjoittajalle ja harva varmaan palaa niitä lukemaan! Mutta koetan vierailla blogeissa kirjoittelemassa myös ^_^

  VastaaPoista