maanantai 4. heinäkuuta 2016

Exploration Station II


Hetkinen! Mutta minähän olen neulonut tämän mallin ennenkin! Todella harvoin käy niin, että jaksan tehdä kahta neuletta samalla ohjeella (sukkaparinkin tekeminen on joskus niiiin vaikeaa), mutta koska alpakkainen ja muhkea Exploration Station on ollut mun ehdoton talvihuivisuosikki kokonsa ja lämpönsä vuoksi, päätin vähän huvitella sukkalangoillakin ja tekaista toisen. Onhan tämä malli nyt hieno ja kerrassaan nerokas värisommittelunsa ja vaihtelevien pintojen ansiosta, ja sen neulominenkin tuntuu samasta syystä kovin mielekkäältä.


Ostin viimeksi Tampereen kädentaitomessuilla käydessäni Hedgehog Fibresin hittisukkalankaa värissä Boombox, joka kaikessa värikkyydessään räjäytti mun tajuntani heti kättelyssä. Kiersin messuhalleja useampaan kertaan ja palasin aina tämän vyyhdin äärelle ja olihan se jo selvää, että viimein nappaisin sen mukaani. Kotona monivärinen ja pilkullinen vyyhti erottui aika selkeästi varsin harmaan- ja tummansävyisestä sukkalankakokoelmastani, mutta se löysi paikkansa ihan sattumalta itsevärjättyjen harmaiden Fabel-kerien viereen. Vahingossa syntynyt sommitelma näytti niin täydelliseltä, että päätin tekaista niistä yhdessä huivin.

Pieniä muutoksia lankojen järjestykseen tein briossiosiossa ja sitä seuraavassa silmukoidennosteluosiossa. En halunnut huiviin ihan niin paljoa Boomboxia kuin mitä alkuperäisellä ohjeella siihen olisi tullut, joten briossin tein harmailla. Nosteluosioon käytin pohjavärinä mustaa ja lisäsin projektiin yhden kokonaan ylimääräisen värin - violetin. Ratkaisu ei mielestäni näytä hassummalta, sillä Boombox olisi harmaiden kanssa sekoitettuna näyttänyt mielestäni liiankin epämääräiseltä ja pinnat eivät olisi tulleet yhtä hyvin esiin. Ja sitäpaitsi, tämä violetti tuo aika kivan säväyksen kokonaisuuteen, eikö?


 Oma projekti: Disco Station
Malli: Exploration StationLanka: DROPS Fabel (itsevärjätyt harmaat ja violetti), Hjertegarn Sock 4 (musta) sekä Hedgehog Fibres Sock Yarn (Boombox)
Puikot: 3.5 mm
Menekki: Huppis! Enpä muistanut punnita. Molempia harmaita meni kuitenkin alle 50g, Boomboxia vielä vähemmän, violettia vielä sitäkin vähemmän ja mustaa jonkun verran.. Olkaa niin hyvä!


5 kommenttia: