lauantai 20. elokuuta 2016

Good Vibes


On vähän sääli, että lankavalmistaja Rowan lopettaa (tai on jo varmaan lopettanutkin) muutamien lankojensa valmistuksen siirtyäkseen kausilankojen tuottamiseen. Yksi niistä lopetetuista, ehkä mun oma Rowan-lemppari, on Fine Tweed. Hassua sinänsä, etten silti ole koskaan ennen neulonut siitä mitään.. Fine Tweed on Felted Tweedin kaltainen, mutta yksisäikeinen lanka, joka on aivan mielettömän söpöillä 25 gramman pallokerillä. Niitä erivärisiä söpöjä pikkunöttösiä ei vaan oikein mitenkään voi vastustaa, vaikka kuinka olisi harmaa-orientoitunut neuloja.

Kävin aiemmin kesällä sukulaisteni kanssa Tallinnassa. Karnaluksista tiesin löytyvän jonkun verran Rowanin lankoja, koska olin aiemmin ostanut sieltä Felted Tweedit viime syksynä neulomaani La Grasse Matinéehen. (Tuo on muuten yksi suosikkipaitojani, ja helppo neuloa. Kaiken lisäksi malli on suomalaisen suunnittelema [moi Neulisti!] ja ilmainen. Suosittelen lämpimästi!) Fine Tweediä olin jo pyöritellyt monesti käsissäni, mutta nyt Karnaluks-reissullani päätin hieman hamstrata lopetettua herkkua varastoon. Ja joo, lähti lapasesta, ostin mustaa aika paljon ja sitten vielä kaikkia kivan värisiä ekstrakeriäkin tarttui ostoskoriin.


 Myöhemmin ja jo aloitettuani uuden neuleprojektin, tilasin vielä muualta paria muutakin väriä Fine Tweediä. Jos kuitenkin on hyvämuistinen tai muuten skarpit hoksottimet, voi ehkä huomata, että tämä lopullinen värikombo on kuitenkin juuri se ensimmäinen, jonka Karnaluksissa käydessäni keräilin ja jota Instagramissa ja edellisessä blogipostauksessanikin jo esittelinkin. Monesti se ensimmäinen idea on paras, vaikka kovasti koitin ängetä vihreän tilalle tummaa petroolia ja valkoisen tilalle todella vaaleaa harmaata. Petrooli olisi ollut enemmän mun mukavuusalueellani, mutta jostain syystä vihreä toi huiviin vielä ripauksen vekkulia värikylläisyyttä ja valkoinen puolestaan raikastaa kokonaisuutta kivasti. 


Ja entäs tämä huivimalli sitten! Good Vibes -malli oli bongaus Tuin kutomon podcastista. Ihastuin sekunnin sadasosassa sen rakenteeseen ja kauniit pitsiraidat iskivät aivan kirkkaalta taivaalta makuhermooni. Vilkaisin nopeasti Ravelrystä mallin projektit, joissa ei ollut yhtäkään moniväristä versiota, kaikki olivat kaksivärisiä. Aloin empiä, olisiko tästä monivärisenä mihinkään, mutta kerran nyt se eka ajatus oli tämä, niin annoin mennä. Raita raidalta huivi neuloutui yksi toisensa jälkeen kauniimmaksi, ja jossakin neljännen raidan kohdalla aloin olla aika varma, että tästä tulisi jollain tavalla jopa voimauttava väripläjäys omaan vaatekaappiin. Rakastan!

Oma projekti: Good Vibes
Malli: Good Vibes
Lanka: Rowan Fine Tweed, värit 377, 375, 387, 366, 376, 380, 384 ja 381.
Menekki: Pääväriä 100g, kutakin raitaväriä 25g
Puikot: 3,75 mm

14 kommenttia:

 1. On kyllä niin upea huivi! Ja mitkä kuvat taas! <3

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan kaunis tämä malli monivärisenä. Täytyi lisätä ohje samantien suosikkeihin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, toimii monivärisenä paremmin kuin hyvin!

  VastaaPoista
 4. Magee huivi. Nätisti olet sommitellut värit ja musta taasen toimii aina!

  VastaaPoista
 5. Moi! :D

  Ihana versio, kannatti todellakin rellestää värien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Katsoinkin sitä väripinoa, että tosta täytyy tulla jotain hienoa ja kyllä, todella upea!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Kyllä tämä monivärinen versio on paljon kivempi kuin kaksivärinen.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana huivi! En tiennytkään, että Rowan lopettaa tuon langan valmistuksen, olen minäkin siitä kovasti tykännyt.

  VastaaPoista
 9. Voi taivas! Miten kaunis huivi ♡ ja kuvat ovat aivan yhtä ihanat kuin aina ennenkin =)

  VastaaPoista
 10. Voi taivas! Miten kaunis huivi ♡ ja kuvat ovat aivan yhtä ihanat kuin aina ennenkin =)

  VastaaPoista
 11. Voi taivas! Miten kaunis huivi ♡ ja kuvat ovat aivan yhtä ihanat kuin aina ennenkin =)

  VastaaPoista
 12. Onpa ihanan hyväntuuliset kuvat! Kauniit värit myös huivissa :)

  VastaaPoista
 13. Kauniimpi todellakin näin monivärisenä, kuin kaksivärisenä. To do listalle menee!

  VastaaPoista