maanantai 12. syyskuuta 2016

Syksyn uudet seikkailuvermeet


 Kun patikkareissu Kebnekaiselle varmistui, alkoi puikotkin jälleen kerran viuhuta. Tällä kertaa neuleille oli Ihan Oikeasti tarvettakin, sillä pitkähihaista ja ohutta neuletta minulla ei oikein tämänkaltaiseen käyttöön ollut. Samaten pipojakin hattuhyllylle on kyllä siunaantunut, mutta ei yhtäkään sellaista, jonka haluaisin ottaa mukaan Pohjois-Ruotsin tuiverrukseen. Reissusta tulen varmaankin kirjoittamaan vielä erillisen postauksen, sillä ihan kamalasti ajantasaista tietoa käytännön jutuista ei löytynyt.

Ravelryn suosikkeja penkoessani löysin ensin paidan, jollaista olen ajatellut jo pitkään - ohutta ja lämmintä alpakkaa ja kaunis kirjoneulekaarroke. Vain pientä säätöä ohjeeseen, ja paita olisi oiva lämmike retkivarustelistalle. Paita valmistui suitsaitsukkelaan ja ehdin sitten vielä lähestulkoon yhdeltä istumalta tekaista yhden reissumyssynkin langoista, jotka ovat hilloutuneet lankahyllyssäni vuosia.


 PAITA
Oma projekti: Seikkailuvillis
Malli: Winter Moss
Puikot: 2,5 ja 3 mm
Lanka: DROPS Alpaca, värit 506, 9020 ja 3903
Menekki: Pääväriä (506) 250g, vaaleanharmaata (9020) 100g ja mustaa (3903) 50g
DROPSin Alpaca on yksi lankalemppareitani, josta olen neulonut aiemmin lähinnä vain huiveja (ainakin Exploration Stationin, sinisen Earth and Skyn ja ja oranssin Earth and Skyn). Kun inspiraatio iski, tiesin sitä olevan kuitenkin suhteellisen helposti saatavilla ja kirjoneulehimoissani keksin, että voin hyvin käyttää aiempia jämiä kuvioväreinä. Värikkäät suunnitelmat taipuivat jännästi taas kerran tuttuun ja turvalliseen harmaa-mustaan, mutta onpahan sitten taas vaatteena monikäyttöinen. Kyllähän tätä varmasti tulee muutenkin pidettyä, kuin erämaassa patikoidessa.

Garnstudion sivuilta löytyneessä mallissa oli kuitenkin pari tenkkapoota, jotka halusin omaan neuleeseeni muuttaa. Ensinnäkin halusin pitkät hihat, joten hihavaiheessa poimin silmukat virkatun ketjun takareunasta, jotta voin neuloa hihat lopuksi hieman Stavanger Cardiganin hihaosuutta apuna käyttäen. Kirjoneulekaarrokkeen neulomisen jälkeen käsialani oli löystynyt jonkun verran, ja päädyin lopulta purkamaan ekan hiharaakileen ja aloitin uudelleen neuloakseni koko hihat pienemmillä puikoilla. Toiseksi, kirjoneulepuserossa kerroksenvaihtumiskohdasta tulee mielestäni aina vähän ruma, joten päätin siirtää kerroksen aloituskohdan keskelle takakappaletta ja neuloa päälle lopuksi huijausnappilistan! Napit eivät siis oikeasti edes aukea, vaan keskikohdan silmukoiden päälle on neulottu kapea joustinlärpäke, jonka päältä napit on ommeltu surutta läpi koko takakappaleen. Toimii! Lopuksi lisäsin helmaan kettulogon - tämä on mun DIY-Fjällräven :)


MYSSY
Oma projekti: Neon Ski Bonnet
Malli: Neon Ski Bonnet
Puikot: 4,5 mm
Lanka: Cascade 220, väri 8400
Menekki: 115 grammaa
Paita neuloutui niin nopsaan, että muutamaa päivää ennen lähtöä mieleen juolahti ajatus vielä myssystäkin. Joskus neulomisharrastukseni alkuaikoina olen ostanut Cascade 220:aa muutamia vyyhtejä, liekö silloin ollut jokin ajatus jostakin, josta ei enää ole hajuakaan. Aina välillä olen pyöritellyt keriä kädessäni ja keksinyt niistä jotakin, mutta yhä ne vain nököttivät hyllyssä.

Neon Ski Bonnet on vekkulinmallinen myssy, joka on varsin hyvä, jos haluaa pitää hiuksia alhaalla nutturalla tai poninhännällä. Myssyn takaosa on nimittäin korkeampi ja etuosa leveä niin, että korvat ovat kuitenkin mukavasti kaksinkertaisen reunakaitaleen suojissa. Reunus neulotaan ensin pyörönä tuubiksi, ja sen reunasta poimitaan silmukat lakea varten. Lopuksi vielä neulotaan hiukan aina oikeaa alareunaan ja kiinnitetään tupsut ja nauhat. Koska neulominen on hiukan tavanomaisesta piposta poikkeavaa, ei kesken kaiken ainakaan ehdi tulla tylsää.

Myssy osoittautui mainioksi retkipipaksi, sillä se on riittävän väljä puettavaksi buffihuivin päälle. Ainoa miinus oli tekoturkistupsu, joka olisi ehkä kannattanut kiinnittää vasta retken jälkeen. Tupsu nimittäin osui rinkan yläosaan ja koko myssy hivuttautui sitten pikkuhiljaa vähän liian "pystyyn". Ongelma oli kuitenkin niin pieni, etten alkanut tupsua retken aikana irroittelemaan.
8 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitkä kuvausmaisemat! Muutenkin niin ihanat kuvat aina sulla täällä, en ala mitään. ;) Mutta kyllä tuommoista villapaitaa ja pipaa kelpaakin esitellä kunnon maisemissa. Aivan ihanat! Ja taisi olla onnistunut reissukin? Tuota pipoa ihailinkin jo instassa, vähän houkuttais tehdä itsellekin saman mallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä mahtipontisimmat kuvaustaustat ikinä tässä blogissa :D Reissu oli kyllä onnistunut, vaikka välillä kelit kurmuutti aika kovaakin. Oli pakkasyötä ja myrskyä, mutta niin vaan selvittiin!

   Poista
 2. Olen instassa seurannut seikkailuanne, vaikuttaa kyllä messevältä paikalta. Kerran nuorempana minut uuvutettiin yhdellä vaelluksella niin että vannoin että ei koskaan enää... Olisikohan tarpeeksi paljon jo aikaa kulunut että tohtisin lähteä uudestaan, en tiedä. Mutta ihana on reissupusero ja taatusti lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan upeaa seutua, matkan varrelle mahtui tosi paljon erilaisia maastoja. Välillä oli ihan sellaista perusmetsää, välillä tunturia ja välillä todella suurta kivikkoa. Kyllä näistä palautuminen aina aikansa ottaa, en minäkään nyt ihan heti kyllä lähtisi yhtään mihinkään. Hyvä jos ulkona jaksaa käydä! :D Kiitos paljon :)

   Poista
 3. Aivan mieletön toteutus vähän jopa pliisusta paidasta! Todella mieletön. *tykkään* (voi, olisinpa ollut mukana vaelluksella) -katiija-

  VastaaPoista
 4. Kauniit neuleet ja upeat kuvat! Yhden skibonnetin olen tehnyt, nyt tekee mieli ottaa uusinta!

  VastaaPoista
 5. Vautsi, upeat neuleet ja kuvat!

  VastaaPoista
 6. Vautsivau, kyllä näissä vermeissä on pysynyt tunturissa lämpimänä! Ja tyylikkäänä myös. Miuta viehättää nää "vanhanmalliset" neulemyssyt, miksiköhän en ole saanut aikaiseksi sellaista itselleni neuloa? Jonossa on ollut malleja jo useamman vuoden :D

  VastaaPoista