torstai 8. joulukuuta 2016

Merinosinkkua yllinkyllin


Jos joku kysyisi, mitä ET missään nimessä haluaisi vapaaehtoisesti neuloa, niin vastaisin todennäköisesti kolmen kohdan listalla:
 • sormikkaita
 • palmikkoa ohuella yksisäikeisellä langalla
 • neuleita, joihin tulee helmiä
Joten mitä minä sitten keksin haluta? Palmikkosormikkaat helmillä, yksisäikeisestä merinosta.

Luonnollisesti.

Mutta ku...

Julia Muellerin sormikasmallit ovat ihan kuolettavan ihania. Monet niistä ovat vähän övereitä mun makuuni, mutta useammat niistä on helposti modattavissa yksinkertaisemmiksi neutraalein värivalinnoin tai jättämällä pois joitain elementtejä, kuten picot-reunuksia tai helmet. Aiemmin neuloin lapasversiot Arkema-sormikkaista ja ne ovatkin olleet aika kovassa käytössä, mutta sen jälkeen, kun pelastin Tampereen keskustan kävelykadulla selällään räpiköineen linnun ja joka kiitokseksi turautti jätöksensä merinosilkkisormikkailleni, halusin tehdä uudet ja 100-prosenttisen linnunkakattomat kaupunkisormikkaat.

Halusin koristeellisen mallin vuoksi jotakin kaunista ja konstailematonta lankaa, joten kaivoin lankahyllystäni joskus aikoja sitten ostamani Handun merinosinglen, joka ei ole valkoinen, mutta ei se kyllä harmaakaan ole. Langan pariksi ajattelin ensin hopeanharmaita lasihelmiä, mutta koska ne eivät mahtuneetkaan silmukoihin, kävin ostamassa nyt jo toimintansa lopettaneesta Helmimerestä hematiittihelmiä, joissa on normaalia suurempi silmä. Ei sekään huono vaihtoehto ollut, vaikka kontrasti onkin nyt suurempi kuin alkuperäisessä mielikuvassani. Kyllähän mulle toi tummanharmaakin käy!

Oma projekti: Eisblume
Malli: Eisblume by Julia Mueller
Lanka: Handu Ilun sinkku
Menekki: 70 grammaa
Puikot: 2,0 mmJo ensimmäisen sormikkaan valmistuttua aloin pohtia, että pitäisikö niille tehdä pariksi jokin huivi. Kun sitten kädentaitomessuilta löysin lisää Handua, päätin pitkällisen suunnitteluprosessin jälkeen napata huivia varten kaksi vyyhtiä: yhden huurteisen sinivihreän ja toisen kylmänvaalean, jossa oli paikoittain hiukan samaa sävyä kuin sormikaslangassakin. Sinkkumerinohuivia mulla ei vielä ollutkaan, joten tämä tuli todelliseen, huutavaan tarpeeseen!

Huivin malliksi valikoitui Janina Kallion Spotlight, jonka pitsiosiota venytin yhden mallikerran verran. Raitaosuuteen käytin sormikaslankaa, jotta setti olisi yhteneväisempi, mutta koska sormikaslanka ja vaalea huivilanka olivat niin lähellä toisiaan, ei hienosäätöä huomaa lähestulkoon lainkaan. Siellä sitä nyt kuitenkin on, yksityiskohdat määrää :)

Oma projekti: Spotlight
Malli: Spotlight, Janina Kallio
Lanka: Handu, Ilun Sinkku
Menekki: Tummaa 80 grammaa, vaaleaa 60 grammaa ja valkoista 15 grammaa
Puikot: 3,75 mm


13 kommenttia:

 1. Sormikkaat on kyllä todella wau-efektin arvoiset.

  VastaaPoista
 2. Wau! Upeat sormikkaat ja kaunis on huivikin.

  VastaaPoista
 3. Nuo sormikkaat on kyllä niin kauniit! Ja hieno on huivikin.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sormikkaat ja ihanat värit huivissa, täydellinen setti!

  VastaaPoista
 5. Upeat sormikkaat ja kaunis huivi. :) Mulle on joskus sanottu, että elämässä pitää tehä just niitä asioita joita "ei ikinä haluaisi tehdä". ;)

  VastaaPoista
 6. Voi että, saisinkohan mäkin joskus neulottua tuollaiset sormikkaat... <3__<3

  VastaaPoista
 7. Mä en kestä. .. Kerrassaan upeat sormikkaat!

  VastaaPoista
 8. Upeita molemmat! Huivi menee ehdottomasti jonoon. Sormikkaisiin en vielä kykene :)

  VastaaPoista
 9. En mäkään neulo sormikkaita - paitsi joku noissa Julia Muellerin malleissa on, mikä houkuttaa pistämään seuraavan parin puikoille... Tosi hienot!

  VastaaPoista
 10. Upeat sormikkaat, ihan uudella tavalla aukesi minullekkin tämä malli nyt. Huivi täydentää setin hienosti.

  VastaaPoista