torstai 8. joulukuuta 2016

Tonttujuttuja...


Viimeaikoina olen blogannut jälleen kamalan vähän, mutta neulonut koko ajan kasvavalla intensiteetillä joulun lähestyessä. Kun kuukausi vaihtui joulukuuksi, iski jopa pienoinen paniikki; ehtisinkö mitenkään toteuttaa kaikki ne neuleideat, joita olin mielessäni pyöritellyt. Alkaahan näitä valmiitakin kuitenkin vihdoin pikkuhiljaa tipahdella puikoilta ja kiire helpottaa jokaisen paketoidun lahjan myötä, samalla kun joulufiilis kasvaa ja alkaa tehdä mieli suunnitella lisää joululahjaprojekteja!

Ensimmäisten lahjojen joukossa valmistuivat Paula-sukat Novitan Duo-langasta. Tässä kävi itse asiassa niin, että sain kaksi Duo-kerää hyvityksenä aiemmin ostamani Duon solmujen vuoksi, ja olin Pauloja suunnitellut neulovani jo pidemmän aikaa. Beigehtävä Duo sopi malliin mainiosti, ja laatikosta löysin vielä kauniit puunapit, joita sattui olemaan juuri tarvittavat kahdeksan kappaletta. Nopeasti neulottavat sukat oli ilo tikutella ja nyt nämäkin ihanan talviset sukat pääsevät pukinkonttiin odottamaan jouluaattoa.
Oma projekti: Paulat
Malli: Paulat, Niina Laitinen
Lanka: Novita Duo, väri 067
Menekki: Vajaa 200 grammaa
Puikot: 3,5 mm


Toinen joululahjatekele on DROPSin Baby Merinoa, se on yksi suosikkini peruslangoista. Nämä kerät nappasin merinoalen aikaan työpaikaltani Lankaideasta, ja aika nopeasti sen jälkeen tämä huivi pääsikin jo puikoille. Ohje on Garnstudion, eli se löytyy ilmaiseksi suomenkielisenä Garnstudion sivuilta nimellä Ethereal Bliss. Graafinen pitsi on mun suosikkini, ja koska sellaisia malleja löytyy yllättävän vähän, ihastuin tähän ohjeeseen tosi kovasti selaillessani sopivaa ohjetta Baby Merinolle. Valkoisen huivin kuviota korostaa kivasti tumma takki - ehkä neulon tällaisen vielä itsellenikin.

Oma projekti: Ethereal Bliss
Malli: Ethereal Bliss
Lanka: DROPS Baby Merino
Menekki: 210 grammaa
Puikot: 2,5 mm

Valitsin puikoiksi suhteellisen pienet, 2,5-milliset puikot, sillä käsialani on jokseenkin löysää ja halusin pitsistä tulevan jotakuinkin "tiivistä", jotta kuvio tulisi parhaiten esiin. Huivi vaikutti päättelyn jälkeen hieman pienemmältä kuin toivoin, mutta pingotin sen melko voimakkaasti ja lopputulos toimii aika kivasti. Baby Merino on kokemukseni mukaan lanka, joka käytössä pehmenee ja lötkistyy hiukan, joten toivon että tämä huivi pysyy nättinä hiukan pienemmillä puikoilla neulottuna.2 kommenttia:

  1. Todella kaunis huivi! (: Valkoinen sopii kauniisti pitsikuvioon.

    VastaaPoista
  2. Wau.. Niin kaunis huivi ja nuo sukat myös.. Molemmat meni jonoon.. 😀

    VastaaPoista