sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Repolaiset


 Neulemaailmassa on aina välillä havaittavissa melko selviäkin trendejä. Yhtäkkiä ja yllättäin sitä huomaa kuinka monen neulojan puikoilla pyörivät milloin neonvärit, specklelangat tai nuolenmuotoiset huivimallit ja sitten taas yhtäkkiä jostain päin maailmaa pompsahtaa suunnittelija, jonka persoonalliset neuleohjeet valloittavat lähestulkoon jokaisen neulojan sydämen ja Ravelry-jonon. Ja sitten on esimerkiksi tämä Tukuwool.

Kieltämättä Tukuwoolin värit puhuttelivat minua aivan ensisilmäyksestä asti, mutta koska ne eivät varsinaisesti kuitenkaan ole mun näkemykseni mukaan minulle sopivasta värimaailmasta kotoisin, olen sivuuttanut ne menestyksekkäästi aina tähän talveen asti. Lopulta jokin kuitenkin naksahti vinoon minunkin päässäni, kun kotikaupunkiini ilmestyi Tukuwoolin jälleenmyyjä, ja kahmaisin heti alkuun kolme Sock-vyyhtiä. Myöhemmin tilasin Fingering-versiota netitse muualta ja lopulta päädyin ostamaan vielä yhden vyyhdin, koska tämä projekti nyt vain vaati noin metrin verran tummanruskeaa. 

Kirjoneulejutut on aina olleet mulle sellainen viha-rakkaus -juttu: tykkään kovasti niiden ulkonäöstä, mutta itse prosessi on toisinaan, tai pääosin, ihan suoraan sanottuna kamalaa. Erityisesti pitkät lankajuoksut nostattavat niskavillani pystyyn ja magic loop-tekniikalla neuloessa syntyvät "taitoskohdat" ovat ehdottomasti mun heikoin lenkki.
 
Joskus sitä  kuitenkin vaan löytää ohjeen, joka on pakko neuloa.

Natalia Morevan Fox Portrait -lapaset ovat vain yhdet Morevan upeista kirjoneulelapasista, mutta näiden kettujen sielukas katse ilmoitti mulle, että Tukuwool ja väri 'Repo'. Muita vaihtoehtoja ei enää ollut, vaan ryhdyin tuumasta toimeen kohdatakseni kirjoneulepeikon jälleen kerran. 


 Malli: Fox Portrait by Natalia Moreva
Oma projekti: Fox Portrait
Lanka: Tukuwool Fingering
Menekki: Sake 35g,  Repo 15g, Haave 5g, Kajo 7g
Puikot: 2,0 mm

Lopulta kirjoneule alkoi jopa sujua ja unohdin välillä jopa ajatuksen siitä, kuinka kamalaa näiden tekeminen olikaan. Silmiä kirjoessa olo oli jo melko voittamaton ja päätin värjätä pienen nöttösen turkoosia lankaa aavistuksen tummemmaksi, jotta saan kettujen silmiin hieman lisää sävyä. Lopputulos on aika hienoinen, mutta mun näkemykseni mukaan yksityiskohdat ovat monesti se juttu, jotka tekee hyvästä vielä paremman.

Tukuwool ei ole kaikkein pehmeintä villaa, mutta jotakin todella kivaa tässä langassa on. Värit ja langan rouheus ovat mukavan aitoja ja tekevät langasta monikäyttöisen, vaikka herkimpiä tämä saattaa kyllä kutittaakin. Lapasissa Tuku kuitenkin toimii aika kivasti, etenkin kun kirjoneuleena pinta saa vielä hieman paksuutta. Pieni huopuminen käytössä olisi vain toivottavaa, sillä kettumalli on minulle pikkuisen väljä ja lisälämpö ei ole koskaan haitaksi, kun on tällaiset sekunnissa syväjäätyvät sormenpäät.

Läl-läl-lieru kirjoneulepeikko, täältä pesee! Ja hei, kaikki langanpäätkin on jo päätelty - ihan oikeasti!


15 kommenttia:

 1. Wau! On kyllä upeat!

  VastaaPoista
 2. Todella hienot lapaset! Itse olen aina ollut kirjoneuleiden ystävä.

  VastaaPoista
 3. Upeat lapaset! Ja näissä on värit just eikä melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tukun Repo on tosiaan kuin tehty tätä mallia varten! :)

   Poista
 4. Siis aivan mielettömän kauniit!

  VastaaPoista
 5. Siis aivan mielettömän kauniit!

  VastaaPoista
 6. mahtavat. Hienommat, kuin suunnittelijan!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kommenteista! Nämä ovat vielä ihanan lämpimät ja töpäkät, kuten kirjoneulelapaset tapaavat olla. Varmasti tulee käyttöä runsaasti, toivottavasti lanka on kestävää :)

  VastaaPoista
 8. Hienoa että selätit peikon! Ja ihan mielettömät nuo silmät tuolla ketulla...!!

  VastaaPoista
 9. Sinä se osaat, ja viitsit! UPEAT! :)

  VastaaPoista
 10. Ketun katse on niin elävä, että ihan kylmät väreet menee! Mielettömän hienot lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti! :D Ketun silmät saivat kyllä lisää ilmettä, kun näki vähän lisävaivaa silmän turkoosien sävyjen kanssa. Kiitos paljon!

   Poista