keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Wrought iron


Kun neulesuunnittelija suunnittelee uutta ohjetta, on usein testineulojien apu tarpeen. Neulontavalmiin ohjeen ensimmäinen versio on syynättävä läpi, silmukkamäärät pitää tarkistaa ja eri koot on hyvä neuloa ihan kokonaisiksi vaatteiksi, jotta suunnittelija saa käsityksen siitä, paljonko kukin koko vie lankaa. Tämä kaikki on testineulojien hommaa.

Olen osallistunut hurjan pitkän (vitsi!) neulojanurani aikana muutamaankin testineulontaan, joista Wrought iron on viimeisin, aivan vastavalmistunut. Ohjeen on suunnitellut Missä neuloimme kerran -blogin Neulistina tunnettu Anna Johanna, jonka käsialaa on myös aiemmin neulomani La Grasse Matinée -paita. Jotain yhteistä näissä kahdessa puserossa onkin - väljyys ja konstailemattomuus, joskin Wrought ironin etukappaletta koristaa upea pitsineulos.


Wrought ironin pitsi neulotaan intarsiana. Tämä tarkoittaa sitä, että toista väriä ei kuljeteta työn nurjalla puolella kuten kirjoneuleessa, vaan langat kiepautetaan toistensa ympäri värinvaihdoskohdassa. Toinen reuna vaatii langan kiepautuksen reunimmaisen silmukan kanssa. Tekniikka kuulostaa hankalalta, mutta oikeastaan pienen harjoittelun jälkeen se on hyvinkin helppoa ja lopputulos on siisti, kun vain muistaa tarkastaa kiepautusten kireyden.

Tämä testineulonta oli omalta osaltani melko helppo - ohje oli valmiiksi mainio ja moni muu testineuloja oli minua hurjasti pidemmällä ohjeen kanssa, siksikään korjattavaa ei oikeastaan ollut. Myöhässä aloittaneena riitti, kun annoin puikkojen laulaa ripaskan tahtiin ja nyt nautin työn upeasta lopputuloksesta! 
Oma projekti: Wrought Iron
Malli: Wrought iron by Anna Johanna
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Handu Ilun sinkku
Menekki: 310 grammaa pääväriä, 31 grammaa pitsiväriä


15 kommenttia:

 1. No on kyllä tosi kaunis pusero! (: Ihana pitsi.

  VastaaPoista
 2. Oi että! Tässä paidassa kaikki on kohdallaan, ihan kuin siulle suunniteltu. Katoin jo heti ekasta kuvasta, että varmaan on Neulistin käsialaa :D

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat kuvat jälleen kerran!
  Ja neulottava taivaallista ... perässä tullaan :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis on ja tekniikkana kiinnostava tuo intarsia, olen tehnyt sitä vain hyvin pienenä pintana. Pitsi ei vain ole mun juttu joten tyydyn katselemaan näitä sun upeita kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanat!

  Intarsiapitsi on tosiaan ihan hauska tekniikka, jahka pääsee vauhtiin. Tässä mallissa pitsikaaviokin on hyvin looginen, joten ihan nenä kiinni kaaviossa ei tarvitse neuloa :D Tuo pitsi on niin kaunista, että voisin käyttää sitä vaikka mihin kaikkeen muuhunkin, just tällaiset graafisemmat pitsikuviot uppoaa parhaiten mun makuuni.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis! Tää paita on varmaan pakko itsekin neuloa jossain vaiheessa.

  VastaaPoista