keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Ihana Iron gate -pitsipipoHeti Wrought iron -paidan testineulonnan ja ohjeen julkaisun jälkeen sain viestin, että olisinko innokas testaamaan myös paidan tyylillä toteutetun pipon. No ehdottomasti! Haaveilin tästä jo paitaa neuloessa ja ehdottelin vähän pipo-ohjetta samalla pitsillä testaajien keskusteluketjussa. Toiveisiini siis vastattiin, ja nyt tämä sitten on tässä!
 
Tämä pipo on ihan unelma: se on neulottu ohuesta langasta kaksinkertaiseksi. Siinä on ihan superkaunis pitsipaneeli jonka voi pitää joko edessä tai kääntää sivulle fiiliksen mukaan. Se on kiva ja mielenkiintoinen neuloa ja ohje on mielestäni selkeä ja hyvä, vaikkei olisikaan aiemmin neulonut pitsi-intarsiaa. Ohjeen lopussa on kuvalliset ohjeet intarsian reunasilmukoiden tekemiseen. Totta puhuakseni tällä kertaa olin hiukan huolimaton testineuloja. Pipoa aloittaessa kauhistuin sen laskennallisesta leveydestä, joka tuntui omaan päähäni aivan liian pieneltä. Ohjeeseen oli kuitenkin merkattu valmiin pipon sopivan 54-60 -senttiseen päähän, mutta tätä en sitten enää huomannutkaan aloittaessani. Päätin tehdä piposta suuremman yksinkertaisin muokkauksin, sillä joo, mulla on iso pää! Lisäysten myötä pipoon tuli hieman mittaa, mutta elämäni useiden pipojen jälkeen oon tullut siihen lopputulokseen, että mun ei vaan kannata käyttää ihan päänmyötäistä pipoa. Ne ei vaan sovi.

Lähdin siis tavoittelemaan hiukan lötkömpää pipaa, ja vaikka silmukkamäärän lisäys vaikutti jossain kohtaa täydelliseltä flopilta, on valmis pipo kuitenkin, yllättävää kyllä, aikalailla juuri sellainen kuin toivoinkin! Jos joku kaipailee pipoonsa lisää lötköyttä, tässä tekemäni muutos:

- tee muutama ekstralisäyskerros alussa, kunnes pipossa on 150 silmukkaa. Neulo ohjeen mukaan, lisää pituuteen sentti tai pari (tämä hoituu oikeastaan jo noiden ylimääräisten lisäyskerrosten kautta) ja jatka ohjeen mukaan. Ennen kavennusten aloitusta kavenna ylimääräiset ekstrasilmukat pois jotakuinkin tasaisesti muutaman kerroksen aikana ja jatka loppuun ohjeen mukaan :D

...tai jotenkin näin mä sen tein!

Joka tapauksessa, mikäli kaipailet parasta pipoa 2017, niin tässä se on!


 
Mun projekti: Iron gate
Ohje: Iron gate by Anna Johanna 
Lanka: Hedgehog Fibres Skinny Singles, väri Graphite sekä Keesi Industriesin Sumptuous Lace, väri Birch
Menekki: Pääväriä 85 grammaa, kontrastiväriä arviolta n. 10g
Puikot: 2,75 mm


Yksisarviskevennys:
Myös yksisarvispehmo pääsi seikkailemaan Ikurin Virelän jääveistoksille. Tämä polle on jo toinen laatuaan, ja se on virkattu Schachenmayrin Cataniasta. Harja ja häntä on Novitan Miamia. Hepan ohjeen ja muut infot löydät Ravelry-projektini kautta täältä.

10 kommenttia:

 1. Ihan täydellinen! ❤ Tämän myötä iskikin luonnollisesti himo neuloa itselle pari lisää erilaisin värivalinnoin.

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin hieno pipo, että ihan varmasti menee itelläkin toteutukseen!

  Kiitos muuten samalla myös huippu ihanasta podcastistasi. <3 :)

  -Essiiij

  VastaaPoista
 3. Tää on kyl tosi kaunis! Kuten se paitakin. ❤

  VastaaPoista
 4. Tää on kyl tosi kaunis! Kuten se paitakin. ❤

  VastaaPoista
 5. Miksi mikään pipo ei ole koskaan aiemmin näyttänyt näin paljon paidalta? o.O Koska paitaohje julkaistiin ensin, ja siinä mallipaidassa oli melko samanlaiset värit. Yksi yhteen paita ja pipo.
  Ei siinä, kivoja ohjeita toki molemmat :D tämä pienemmällä mittapuulla oleva voisi onnistuakin. Onko pitsipaneelin alla neulosta?

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs pipo! Sinulla on kiva podcast. Sitä on ollut myös mukava seurata.

  VastaaPoista