tiistai 18. huhtikuuta 2017

Keksisukkia V: Sake


Toukokuussa 2016 olin lähdössä Floridaan, ja pohdiskelin jotakin kivaa reissuneuletta pitkälle lennolle. Sukathan ovat pieniä ja mukavia projekteja, ja kun minulla kerran oli Sukkia. Rakkaudella. -kirjaprojekti päällä, päädyin aloittamaan seuraavan parin. Sake -sukat viehättivät ja langaksi valitsin itsevärjäämäni merinosukkalangan semisolidissa, viileässä sinisen sävyssä.

Aloitin ensimmäisen sukan koneessa, joten puikkoina minulla oli puiset sukkapuikot. Siksi tein pitkästä aikaa sukkia yksi kerrallaan, vaikka olen montamontamonta kertaa kantapään kautta oppinut, että minun olisi todellakin parempi loopata molemmat sukat kerralla. Kuvio kuitenkin vaikutti konstikkaalta ja koska silmukoita siirreltiin puikolta toiselle, oli yhden sukan kerrallaan tekeminen sinänsä järkevä ratkaisu aina siihen asti, kun tuli sen tokan sukan vuoro.


Minä ihan tosissani luulin tekeväni sukkaparin reissun aikana, mutta sitten totesin, että Floridassa on kuuma. Hiki valui jo pelkästään istumisesta, eikä nihkeillä käsillä ole yhtään kiva neuloa. Lanka tuntui nihkeältä ja silmukat eivät oikein luistaneet puisilla puikoilla. Eikä pitkästä aikaa puikoiksi valitsemani sukkapuikot ainakaan auttaneet asiaa. Tuntui, että 15-senttisetkin puikot olivat kamalan kömpelöt ja koko ajan jotenkin sotkussa ja kylläpä tämä palmikonkierron tekeminenkin nyt on hankalaa.

Ensimmäinen sukka valmistui reissun jälkeen, kesän 2016 lopulla, mutta tämä toinen sukka... Se valmistui ilon päivänä 18.3.2017. Olin pihistellyt sukanneulontamojoani koko tämän ajan, sillä ajattelin, että jos aloitan kirjasta jotkut toiset sukat, en saisi näitä Sakejani ikinä valmiiksi. Tosiasiassa aloitin hiukan näiden kanssa päällekäin jo seuraavat sukat, Cuspit, jotka nekin valmistuivat jo ajat sitten.

Näiden sukkien myötä Keksisukkahaasteeni on ottanut siis valtavan askeleen eteenpäin. Cuspeista on kuvat vielä ottamatta, mutta piakkoin saan nekin esille blogiin. Kirjaprojekti siis jatkuu yhä, sillä minkäänlaista aikatavoitettahan en urakalle (muistaakseni) asettanut.

Oma projekti: Sake
Malli: Sake by Cookie A
Lanka: Filcolana Arwetta, itsevärjätty
Menekki: Alle 100 g
Puikot: 2.25 mm

Malli on kerrassaan upea mutta kohtalaisen työläs ja hidas neulottava, sillä palmikonkierrot tapahtuvat jokaisella kerroksella. Kaaviota seurataan läpi koko sukan, mutta kuvio on kuitenkin looginen ja jotakuinkin "opittavissa ulkoa" muutoksistaan huolimatta. Kuvio napakoittaa sukkaa ja malli ei ole aivan niin joustava, kuin simppelimmät palmikkosukat.


8 kommenttia: