sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kynsikkäät sumplien


Aina välillä teen ns. tilaustöitä, lähinnä ystäville ja tutuille. Nämä kynsikkäät menivät äitini työkaverille, joka kaipasi hiukan lämmikettä vilpoisalle työpaikalleen. Kaivoin hyllystä ensimmäisiä värjäyskokeilujani ja löysin kauniin punaruskean Fabelin, jonka pariksi valkkasin hieman Smaug-sukista ylijäänyttä Yarngrimoiren Sparkly Sockia.

Oma projekti: Quilted Lattice -kynsikkäät
Inspiraatio: Quilted Lattice Mitts by Jennifer Elaine
Lanka: Itsevärjätty Fabel ja Yarngrimoire Sparkly Sock
Menekki: Fabelia vajaa 50 grammaa, Sparklya pienenpieni jämänöttönen
Puikot: 2.5 mm

Quilted Lattice Mitts -ohje on alunperin kämmekäsohje, jossa hauska vaakasalmiakkikuvio muodostuu pitkien lankajuoksujen neulomisesta kiinni myöhemmillä kerroksilla. Tekniikka oli minulle uusi ja hieman mietin, olisiko tätä pitänyt kokeilla ensin jollakin mallitilkulla, jotta kuvio ei kiristäisi, mutta näääh. Enhän minä nyt mallitilkkuja. Tulta päin!

Yllätyksekseni en joutunut purkamaan edes ensimmäistä vartta, vaan kuvio asettui kivasti ranteeseen napakoittaen vartta hiukan. Kuvio toimisi hyvin myös yhdellä langalla, kenties jollakin ei-niin-solidilla vielä paremminkin, mutta halusin aavistuksen kontrastia kuvion ja päävärin välille. Hiukan jotain.. Ja kuviovärissä on tosiaan hieman sitä kimallustakin!

Sormiosiot sävelsin omasta päästäni ja kuvion lopetin peukalokiilan puolivälissä, koska en pitänyt siitä, kuinka peukalokiila sekoitti muuten niin siistiä kuviota. Lopetin kuvion tekemällä yhden kerroksen hieman normaalista poiketen niin, että joka toinen lankajuoksu jäi työn nurjalle puolelle. Näin sain kuvion loppumaan hiukan sulavammin kokonaisin salmiakkikuvioin eikä ihan niin töksähtäen suoraan linjaan.

Hauska ja nopsa pieni projekti vakuutti minut siitä, että tarvitsen itsekin kynsikkäät. Kuulun niihin ihmisiin, joita ärsyttää kämmekkäiden lörppöys ja haluan käsineet, jotka kuitenkin ovat käytännölliset. Mistähän langasta itselleni tekisin...7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ja herkullisen väriset kynsikkäät! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän nätti efekti, kun langat ovat samaa väriä, mutta eri sävyjä.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavan väriset :-) ja varmasti käytännöllisen malliset!

  VastaaPoista
 4. On niin hyvän väriset! Ja ihana toi viimeinen kuva <3

  VastaaPoista
 5. Ihana sävy. Itsekin tehnyt joskus viileälle työpaikalle kämmekkäät itselle ja työkavereille. Kurjaa, kun työpaikalla, jossa vietetään iso osa elämästä, joutuu palelee

  VastaaPoista
 6. Ai että kuin nätit kynsikkäät! :)

  VastaaPoista