sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pitsihihainen Bloomsbury


Tämä paita sai alkunsa siitä, kun tapasin töissä 100-prosenttisesti merinovillaisen Malabrigo Riosin. Ihastuin täysillä sen tummaan ja munakoisomaiseen Pearl Ten -väriin, joka itsessään näyttää lähestulkoon puhtaalta tummanharmaalta, mutta joka mustan vieressä luonnonvalossa paljastaa todellisen violettiin vivahtavan luonteensa. Monet Malabrigon langat ovat monivärisiä, mutta Pearl Ten on semisolid. Sen tummuusaste vaihtelee hiukan, mutta värin sävy pysyy samana koko vyyhdin mitalta. Pinnasta tulee elävä, eikä väri läikity tai raidoitu isossa pinnassa. Työpaikkaromanssi oli siis valmis alkavaksi.

Naisellinen ja kaunis Bloomsbury -paita on Svetlana Volkovan suunnittelema. Etukappale on sileää yläosaa lukuunottamatta, sillä pääntieltä alkavat pitsit kulkevat vinosti yläosan halki ja jatkuvat hihoissa aina hiharesoriin asti. Selässä kulkee samainen palmikkopitsikuvio pääntieltä helmaresoriin saakka. Paita neulotaan paksuilla kuuden millin puikoilla worsted-vahvuisesta langasta, joten paitamalliksi tämä on pitsipalmikon siivittämänä todella nopea projekti. Oma projekti: Bloomsury
Malli: Bloomsbury by Svetlana Volkova
Lanka: Malabrigo Rios, väri Pearl Ten
Menekki: 400 grammaa
Puikot: 4.5 ja 6.0 mm

Muutoksia ohjeeseen en juurikaan tehnyt, vaikka alkuperäinen suunnitelmani oli jättää selän pitsi kokonaan pois. Paitaa aloittaessani en kuitenkaan enää muistanut tätä muokkausideaa, vaan neuloin ohjeen mukaan ja hups, siinä se selkäpitsi sitten syntyikin jo aikamoista vauhtia. Pääntiestä jätin jonkin verran joustinkerroksia pois, koska mallikuvissa resori näytti mielestäni hieman liian pitkältä. Näin jälkiviisaana ajateltuna hieman pidempi resori olisi ehkä sittenkin ollut parempi, sillä selän puolelta pääntie lerpattaa nyt mielestäni hieman liian matalalla.

Neulottavuudeltaan malli on todella mukava ja joutuisa. Yläosa muodostuu hauskasti itselleni ihan uudenlaisella tavalla yläosan vinojen pitsipaneelien vuoksi ja Rios sopii malliin mainiosti. Paita valmistui alle kuukaudessa, vaikka se lojuikin pari viikkoa hyllyllä kiireellisemmän tilaustyön vuoksi. 

Valmiin paidan kasteltuani sain tuta, mitä tarkoittaa, kun usein sanotaan, että merino venyy kastuessaan. Aiemmin neulomani merinot ovat olleet ohuita ja kierteeltään erilaisia, joten kauhistuin totaalisesti, kun nostin paitani neulesangosta. Paita venyi tunikamittaiseksi ja sitä oli vaikea saada levitettyä kuivumaan oikeisiin mittoihin, kun pehmeä lanka oli painavaa ja pitsi vain venyi venymistään. Kuivuttuaan paita kuitenkin vetäytyi takaisinpäin kasaan ja lopputulos on yhä ehkä hieman liiankin istuva, mutta kyllä tämä paita on ihana ja pehmoinen!
Ainiin! Joku ehkä huomasi, että tällä kertaa kuvat eivät ole ihan täältä koto-Suomesta. Bloomsbury kuvattiin Islannissa, jonka huikea luonto saa karvat pystyyn. Kuvissa esiintyvät siis Kerith, Blue Lagoonin laavakivikentät ja ranta sekä viimeiseen kuvaan tupruttaa hieman geysirin höyryä.

11 kommenttia:

 1. Ihana paita. Ja huikeat kuvausmaisemat. ;) Instagramissa olen reissua seuraillut!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Aivan mahtava paikka, etenkin jos kylmä, karu ja taianomainen kiehtoo. Pakko päästä uudestaan joskus vielä pidemmäksi aikaa, että ehtii käydä vielä harvemmin asutuilla seuduilla myös <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana paita ja huimat maisemat! 💞

  VastaaPoista
 4. Ihana villapaita! Ja tietty maisemat :D Minullakin haaveissa päästä joskus Islantiin. ;)

  VastaaPoista
 5. Niin ihanat kuvat. Ja upea paita, joka istuu sulle ihan täydellisesti. 😘

  VastaaPoista
 6. Oih mitkä maisemat kuvata neule! Upea pusero jälleen kerran :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana väri ja nuo pitsit olkapäillä näyttävät tosi kauniilta! Oli kyllä myös kuvausmaisemat kohdallaa.

  VastaaPoista
 8. Olen ihastellut kyseistä mallia aiemminkin mutta vasta nyt huomasin että takana on lisää kuviota! Hieno paita jälleen!

  VastaaPoista
 9. Hei, tulin tutustumaan blogiisi, voi että mitä ihanuuksia täällä on! Tätä puseroa jo katselinkin aikaisemmin ja nyt se sattuikin olemaan sinun tekemä, jes!
  Tuolla laguunissa on tullut käytyä joskus, siitä on vaan niiiin hirvittävän kauan aikaa, mutta aivan ihana paikka.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista <3
  Hauskaa Eija, että löysit bloginikin! Olen tuota maitomaissilankaa silitellyt joka päivä, kun en osaa päättää, minkä kanssa sen yhdistäisin! Pitää tulla toistekin katsomaan, millaisia olet värjännyt. Oli niin ihania värejä :)

  Paita on tosiaan kyllä kiva neuloa, kun pitsiä on paljon. Jotenkin se jouduttaa tekemistä hirveästi, kun ei viitsi jättää neuletta kesken kaavion ja "jos mä nyt vielä yhden toiston" -ilmiö lienee tuttu kaikille kirjo- ja pitsineuleen tekijöille :D

  VastaaPoista