maanantai 3. huhtikuuta 2017

Walk In The Woods


Oma projekti: Walk In The Woods
Malli: Walk In The Woods, Lisa Hannes
Lanka: Fernerwolle Seide, violetti 239 ja luonnonvalkoinen 201
Menekki: Violettia n. 150 grammaa, luonnonvalkoista hieman toista kerää
Puikot: 4.5 mm ja 5.5 mm


Tämä on taas yksi niitä mun "Nokun oli ale!" -projekteja. Ylellinen silkkisekoite ja mielettömän pehmeä ja kiiltävä Fernerwollen Seide kun on normaalihinnaltaan aika arvokasta, niin tokihan juuri se sitten houkutteli erityisesti Lankamaailman alen aikaan. Langat muhivat jonkin aikaa hyllyssä ennen neulotuksi tulemista, sillä en ollut ihan varma, oliko luonnonvalkoinen sitten kuitenkin liian kellertävä mun makuuni. Nyt valmiissa neuleessa se kuitenkin toimii ihan kivasti, eikä valkoisen ja tumman violetin kontrasti ole liian "hohtava", kuten joskus puhtaanvalkoisen kanssa tahtoo käydä.

Tämä huivi etenee todella joutuisasti, sillä puikot ovat paksut ja lanka vahvaa. Alun osiossa neulotaan sileää ja tasaisesti ohuita, nurjia raitoja. Isommat puikot vaihdetaan työhön, kun aloitetaan mosaiikkineule. Walk In The Woodsissa ei siis tarvitse tehdä kirjoneuletta, vaan kuvio syntyy nostettujen ja neulottujen silmukoiden myötä. Helppoa ja näyttävää! Lisa Hannes'lla on muuten useita ihania, samantyyppisiä huiviohjeita.

Seide vakuutti heti yksivärisessä osiossa ja kävi ilmi, että ensimmäistä kertaa hyppysissäni oli neule, jota ei tarvitsisi pingottaa laskeutuvuutta saavuttaakseen. Paksuhko silkkisekoite on nimittäin jännällä tavalla lötkönrentoa ja silti neulepinta on todella sileää. Ainoastaan mosaiikkiosiota suoristin hieman reunoistaan uudehkojen pingotusvaijereideni avulla.

Ihana, ihana, ihana huivi!


2 kommenttia: