maanantai 22. toukokuuta 2017

Kesän makein karkkihuivi: Vertices unite Mun yksi lankalaatikko on täynnä Holst Garnin lankoja. Siellä on vain Coastia ja Tidesia, mutta silti. Aina välillä olen leikkinyt väreillä ja yhdistelmillä ja haaveillut mitä hullunkurisemmista huiveista, sillä kutakin väriä löytyy tyylikkäästi yksi kerä muutamia hassuja poikkeuksia lukuunottamatta. Ja nämä kerät on niin kovin söpöjä, että niitä on hauska vain pinota ja pyöritelläkin!

Nyt suunnittelin väriyhdistelmiä Stephen Westin suunnittelemaan Vertices uniteen. Piirsin ja väritin jopa pari mallikuvaa, mitä harvoin teen, mutta Instagramissa Nonnun neulekuvahaaste kirvoitti pitkästä aikaa tällaiseenkin leikkiin. Kaikesta vaivasta (no huh huh..) huolimatta en päässyt oikein minkäänlaiseen päätökseen värien suhteen, mutta valitsin fiilistelyn perusteella ekat kaksi väriä ja annoin työn kertoa edetessään, mitä sävyjä se haluaisi käytettäväksi kuhunkin osioon.


Spontaani värienvalinta johti hyvin pastellimaiseen ja herkkään Verticesiin. Viimeistä osiota neuloessa taisi henkinen pastellimittani tulla täyteen, ja vaaleanpunaisten, violettien ja turkoosien jälkeen oli pakko tunkea viimeiseen osioon pelkästään kahta eri harmaata. Koska en ollut ihan varma, onko huivi siten itsessään vielä tarpeeksi imelä, niin päätimme lähteä kuvaamaan sen Särkänniemeen ja varmuuden vuoksi ihan hattaran kera. Hattarasta sain tarpeekseni jo ennen kuin se loppui, mutta tämä huivi, tää on aika ihana!

Vertices uniten neulominen oli melkoisen mukavaa, sillä kavennuksia ja lisäyksiä lukuunottamatta se on aina oikeaa eikä ajatustyötä ihan kauheesti vaadita. Matemaatikkoaivo pohti samalla lisäysten ja kavennusten rytmiä ja osioiden yhteennivoutuminen tuntui jotenkin hämmentävän hyvältä, kun palat neulotaan suoraan toisiinsa kiinni. Lisäksi langan ollessa ohutta ja käsialan ollessa löyhä, tämä oli ainoa työ, jota kykenin neulomaan kissanpuremasta toipuessani.


 Malli: Vertices Unite by Stephen West
Oma neule: Vertices Unite
Lanka: Holst Garn Tides, Holst Garn Coast, BC Garn Tussah Tweed
Menekki: Yhteensä 1248 metriä, vilkaise tarkemmat tiedot ja värisävyt Ravelrystä
Puikot: 3.25 mm14 kommenttia:

 1. Aivan upea huivi! <3

  Minulla onkin monta Holst Garn Coast-lankakerää ja kaikki juuri erivärisiä. Sppisivat tuohonkin huiviin.

  VastaaPoista
 2. No on kyllä söpö. <3 Holst Garnin lankakerät on kyllä just sellaisia pinottavia ja ihasteltavia.

  VastaaPoista
 3. Ooh! Meidän pitää järjestää karkkihuivien kokoontumisajot!

  VastaaPoista
 4. Kuin vaahtokarkki. (: Kauniisti sointuvat värit yhteen!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Juuri sopivan imelä. Sinä onnistut aina valitsemaan ihanat värit, jotka miellyttävät myös omaa silmääni :)

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi, todella karkkinen. Olen usein ihasellut sinun hyvää värisilmää, onnistuit taas!

  VastaaPoista
 7. Oi joi, kun on kauniit värit! Tykkään!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille ihanista ja kannustavista kommenteista <3 Mukavaa, jos tämä saa muidenkin karkkihampaan kolottamaan! :D Holstilla on ihania värejä ja BC Garnin Tussah Tweed toi hieman ponnekkaamman pinkin iskun kolmososioon!

  VastaaPoista
 9. Voi mikä hemppis, ihan täydellinen kesähuivi :)))

  VastaaPoista
 10. Ihan mahdottoman ihana huivi <3

  VastaaPoista