tiistai 4. heinäkuuta 2017

Makeella linjalla...


 ...jatketaan yhä. Pastellivärit ovat todellakin vieneet mun sydämeni tänävuonna, enkä usko että ovat ihan äkkiä sitä palauttamassakaan. Mintunvihreä ja pinkki yhdistettynä vaaleaan harmaaseen, ah..

Osa lukijoista ehkä tietääkin, että kesäkuun alussa aloitin uuden polun yrittäjänä. Perustin toiminimen, PetrichorYarnsin, värjätäkseni lankaa muillekin kuin vain omaan hyllyyni. Saan silloin värjätä enemmän! Alkutaival on ollut ihan huikea, sillä Etsy-kauppani päivitykset ovat olleet menestyksekkäitä ja hyvin pian päädyin ilmoittautumaan myyjäksi myös Jyväskylän neulefestareille, jotka kolkuttelevat jo ovea. Tervetuloa sinne moikkaamaan minua ja tutustumaan lankoihini, kuten myös monien muiden kotimaisten ja ulkomaisten käsinvärjäreiden lankoihin!

Nöyrimmät kiitokseni kaikille, jotka ovat olleet tukemassa minua alkutaipaleellani, tukea ja tsemppausta tarvitsen paljon ja yhä. Suurimmat kiitokset osoitan tietysti tähänastisille asiakkailleni, joita toivon pystyväni palvelemaan jatkossakin mahdollisimman hyvin :) Tavoitteenani on värjätä kauniita lankoja ja pitää samalla hauskaa, joten koetan panostaa myös arvontoihin ja yhteisöllisyyteen.


PetrichorYarnsin festarivisiitti on aiheuttanut aika paljon tohinaa ja samalla se tarkoitti tietenkin sitä, että minun täytyi päästä neulomaan jokin neule vain omia lankojani käyttäen. Värivalinta oli melko helppo, sillä väri A olisi "nimikkovärini", Raindrops, jota värjään luultavasti jatkossakin jokaiseen päivitykseen. Värin B tulisi olla suosikkivärini, hopeanharmaa. Vasta värin C kanssa tuli hieman ongelmia, mutta onneksi sain avukseni useita mielipiteitä Instassa asiaa pohdittuani, ja lopulta päädyin petrooliin vivahtavaan mintunvihreään. Valinta oli hyvä, ja lopputuloksessa on sopivasti kontrastia niin, että tietynlainen herkkyys ja utuisuus kuitenkin säilyi. En halunnut kuvion tulevan liikaa esiin, mutta toisaalta pelkäsin sen hukkuvan Raindropsin vuoksi liikaa.


Oma projekti: Mysteries, She Wrote
Malli: Mysteries, She Wrote by Susanne Sommer
Lanka: PetrichorYarns Single, Shiny Single ja Merino
Puikot: 3.5 mm

Tämä malli on Sosun uusin mysteeri-kal-ohje, eli se on julkaistu osissa. En kuitenkaan osallistunut mkaliin, vaan odotin koko ohjeen julkaisua ja tartuin toimeen vasta sitten. Onkohan mulle jäänyt traumat Doodlerista? Se on ainoa kerta, kun olen neulonut mysteerihuivin, ja malli ei vaan natsannut yhtään. Kenties väri- tai lankavalintani olivat kehnot, mutta huivi meni purkuun pian kolmannen vihjeen jälkeen. Sen koommin en ole mkaleihin osallistunut, vaikka toisaalta sen ympärillä pyörivä tohina olisikin mukavaa ja jännää.
 

Mutta takaisin Mysteries, She Wrote -huivin pariin. Lopputulos: Mahtavan pehmeä ja veikeän mallinen huivi, joka on epäsymmetrisyydestään huolimatta yllättävän helppo pukea päälle. Briossikuvio (leveää osaa koristavat vastakkaiset kolmiot) erottuvat juuri sopivasti, mutta jostain syystä ne asettuivat hieman löyhästi ja ovat hiukan reikäisiä reunoiltaan. Ehkä kastelin huivin turhankin märäksi ja huivi venyi hieman epäkeskosti sitä puristellessani, merinosinglen kanssa sumuttaminen pingotusrautojen asettelun jälkeen voisi toimia paremmin. 10 kommenttia:

 1. Argh, mitä karkkeja! Mulle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä puuterihattaraglitterällösöpöyspilvenreunalinjaa :D

   Poista
 2. Ihana huivi! Voin sanoa, että hiukan harmittaa kun en tänä vuonna pääse Neulefestareille. Byhyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista! Toivottavasti on yhtä onnistunut tapahtuma kuin viimevuonna, ja toivottavasti myös ensivuonna sama homma! Ehkä pääset mukaan silloin <3

   Poista
 3. Minäkään en uskalla mysteereihin lähteä, mitäs jos en tykkääkkään painaa aina kovasti kupissa. Onnea uudelle yrittäjälle! usein olen ihaillut värjäämiäsi lankoja, kiva päästä niitä itsekkin käyttämään (piakkoinkin toivottavasti)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Nuo värit näyttää niin hyviltä yhdessä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat värit tuossa huivissa! Täytyy tulla tsekkaamaan sunkin myyntipöytä festareilla! :)

  VastaaPoista
 6. Oih miten ihana kertakaikkiaan! Tuo neulepinta ja koko kokonaisuus aivan mahtava.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana huivi <3 Mun pitääkin mennä heti kurkkaa sun lankoja :) <3

  VastaaPoista