keskiviikko 30. elokuuta 2017

So Faded


Kipaisin kesällä Amsterdamissa. Olin pitkään haaveillut reissusta kauniiseen kaupunkiin, jossa sijaitsee Stephen Westin lankakauppa! Muut syyt, kuten kanaalit, polkupyörät, museot ja nähtävyydet, tulivat toisena. Ekana olisi Stephen & Penelope.

Reissumme oli sellainen hieman pidennetty viikonloppu, ja tiesin kaiken menevän hyvin ja reissuelämyksen olevan taattu, kun sattumoisin ajauduimme Stephen & Penelopin nurkille heti ensimmäisenä iltana. Minulla oli jo suunnitelmakin reissuostoksilleni: voitin hieman ennen matkaa mewiin podcastin arvonnasta ohjelahjaksi So Faded -paidan ohjeen, ja päätin ostaa tarvitsemani loput langat puseroon Steppeltä. Hyllystäni löytyi pari kivaa singlemerinolankaa, jotka ajattelin paitaan käyttää, ja täältä varmasti löytyisi Hedgehog Fibresin Skinny Singleä niin, että saisin ujutettua jo-omistamani langat trendikkääseen fadeen mukaan.No, kauppaan lampsittuani tajusin melko pian, että valikoima ei tällä hetkellä ole ihan se, mitä kuvittelin. Skinny Singlejä oli ihan muutamaa väriä, eikä muistakaan sinkkumerinoista löytynyt sopivia sävyjä kotona odottavien sinkkujen seuraksi. Sinkut saivat jäädä siis edelleen sinkuiksi, kun näin ovenpielessä seinällisen amsterdamilaisen käsinvärjärin lankoja, ja päätin lennosta vaihtaa suunnitelmaa.

Undercover Otterin Squirm Sock oli fingering-vahvuiseksi todella kuohkea lanka ja juuri oikeaan aikaan läsnä. Fadeni väri-ideakin meni supervärikästä seinää tuijotellessani aivan uusiksi, ja lopulta (varmaan puolentoista tunnin hillittömän lankakauppapyörintäpaniikin jälkeen) päädyin raahaamaan Suomeen viisi vyyhtiä:
 •  tummanharmaa vyyhti
 •  valkoinen vyyhti mustilla ja pinkeillä speckleillä 
 •  valkoinen vyyhti petrooleilla ja pinkeillä speckleillä 
 •  enemmän petroolia ja hieman valkoista sekä pinkkejä specklejä sisältävä vyyhti
 •  semisolidi petrooli vyyhti

Joo, näistä tulee loistava fade!
Kotona lankoja taas kerran oikeaan järjestykseen mallailtuani kuitenkin totesin, että harmaa ja valkoinen specklevyyhti vaativat väliin vielä yhden sävyn, jotta liuku olisi saumattomampi. Niiden kontrasti oli muuten liian suuri. Nappasin pohjalankavarastostani vyyhdin MCNää, ja värjäsin siitä samoilla sävyillä välisävyn, joka pääsi sitten tummanharmaan ja valkoisen väliin. 
Oma projekti: So Faded
Malli: So Faded by Andrea Mowry
Lanka: Undercover Otter Squirm Sock sekä PetrichorYarns MCN
Värit ylhäältä alas: Uncle Fester, PetrichorYarns MCN, Pink Flamingo, Gwynne, Scumbot ja Blackheath Woods
Puikot: 3,75 ja 3,25 mm
Menekki: Uncle Fester 45 g, MCN 55 g, Pink Flamingo 45 g, Gwynne 33 g, Scumbot 20 g, Blackheath Woods 40 g.


Lopputulos: Aivan ihana. Kivoimpia tekemiäni neuleita ikinä. Squirm Sock on uskomattoman mukava neuloa ja pitää yllä, ja nyt kun sitä on reilusti ylimääräistä, niin voisin ehkä tehdä myös polvisukat fadella! Olisiko ihanat mustien sukkahousujen ja hameen kanssa talvella?

Vaikka PetrichorYarnsin MCN:ssä on 350 metriä, ja Squirmissa 400 metriä, on tuntu silti aavistuksen ohuempi MCN:ssä. Squirm Sock on todella kuohkea mutta samalla napakka lanka, MCN on puolestaan ehkä kashmirin vuoksi hieman "notkeampi" ja ohuempi tunnultaan. Yhdessä nämä toimivat kyllä silti aivan loistavasti, eikä eroa huomaa puettuna lainkaan.

Jos joskus menette Amsterdamiin niin pliiiiiis, tuokaa mulle lisää tätä!10 kommenttia:

 1. Upean näköinen paita!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis pusero! (: Hauska tämä lankojenmetsästystarina. Värit (jotka on aika mageet) liukuvat nätisti toisiinsa lopputuloksessa.

  VastaaPoista
 3. Liian hieno. Joudut ehkä lahjoittamaan tän varmuuden vuoksi mulle. :P

  Mutta hei, jos langan nimi on saukko peitetehtävissä, niin voisko se olla olematta maailman mahtavin lanka? En usko.

  VastaaPoista
 4. :D Kiiitos paljon kaikille!

  Neulisti, niinpä! Tää nimi jo vakuutti mut siellä kaupassa, että tätä mun on ostettava. Ja siinä aikani värejä plärättyäni tajusin että näistä saa hyvän faden aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Hurjan kähee pusero! Mäkin tahdon tollasen!

  VastaaPoista
 6. Upea pusero, ihanat värit ja kaunis feidaus!

  VastaaPoista
 7. Ihana paita ja taidokas feidaus! Oon tässä just koittanu miettiä kuumeisesti Find your fadeen lankoja, koska aion ottaa sen matkaneuleeksi juurrikin Amsterdamiin :) Huomenna lähdössä ja arvaapa mikä on kohde number one ;) Mulla on vaan huominen aikaa sinne mennä ja suuureksi onnekseni kauppa on sunnuntaisinkin auki. Postauksesi tuli siis juuri oikeaan aikaan; listalle päätyi just "saukkolanka", pakko testata kun annoit näin paljon kehuja!

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä niin kaunis! Langat sopii ihan superhyvin yhteen. Stephen & Penelope on mullakin kohde numero yksi joulukuun Amsterdamin matkalla... :D

  VastaaPoista