maanantai 8. tammikuuta 2018

En aina neulo kilpaa...


Niin. Tour de Sock -aiheinen päivitys nro 2 on jäänyt omalta osaltani roikkumaan pahasti. Lievästi noloa, sillä käytin kuitenkin kaikki paukkuni kisassa ja neuloin kädet hiessä yötäpäivää voittaakseni kilpailun. Blogipostausta aiheesta kuitenkaan en ole jaksanut vieläkään kirjoittaa. Ajattelin ensin tekeväni postauksen sitten, kun palkinto kotiutuu, mutta sekin saapui jo ajat sitten. Miten pitkään neulesuorituksesta pitääkään palautua?

TdS 2017 oli ensimmäinen neulontakilpailu, johon osallistuin kilpailumielellä. 2015 neuloin muutamat sukat, mutta vain yhdessä parissa kokeilin hiukan maksiminopeuttani. En ollut kovin nopea. 2016 jäi osaltani kokonaan väliin, sillä mikään malli ei silloin motivoinut neulomaan. Näillä näkymin vuoden 2017 kisa oli myös viimeiseni.

Nyt käynnissä on ensimmäistä kertaa 100% suomalainen Sukka-Finlandia, joka on edennyt jo kolmanteen etappiinsa. Kisa etenee hyvin tourdesockimaisesti, mutta hiukan poikkeavuuksiakin on. Lisänä kilpailussa on ainakin luovuuskisa ja koko kisan kattava "kaunein sukkakuva" -kisa.

Kaikki Sukka-Finlandian mallit ovat suomalaisten suunnittelijoiden tekemiä. Ensimmäisen etapin kirjoneulesukat aloitin, mutta jätin kesken. Tokan etapin sukat sain valmiiksi. Kolmansia en ole aloittanut, mutta malli puhuttelee kyllä. Ne pääsevät puikoille, kun suurin neulekiire on ohi.


Veera Välimäen ensimmäinen sukkaohje, Kuvastin, oli Sukka-Finlandian toinen etappi. Tukuwoolista ohjeenkin mukaan neulotut sukat aiheuttivat monille päänvaivaa ehkä hiukan epätavallisen lanka-puikkokoko -yhdistelmänsä vuoksi, ja moni päätyikin saamaan liian väljät sukat ohjeen pienemmästäkin koosta huolimatta. Minustakin hieman tuntuu, että nämä pyörivät jalassa liiaksi ja varvasosa ei ole minun mieleen, mutta käyttökelpoiset sukat nämä ovat siitä huolimatta. Erityisen hyvin nämä toimivat toisten, ohuempien sukkien päällä. Omassa parissani on myös hiukan värieroa, sillä aiemmin ostamani Tukuwoolin Selja oli huomattavasti vaaleampi kuin uusi vyyhti.


Oma projekti: Kuvastin
Malli: Kuvastin by Veera Välimäki
Lanka: Tukuwool Sock, väri Selja
Menekki: 95 g
Puikot: 2.25 mm

Tukuwool Sock on kyllä yksi uusi lempparisukkalankani, vaikkakaan ei neuloessa pehmeimmästä päästä. Odotan hieman, pehmenevätkö nämä sukat käytössä samankaltaisesti kuin Fingering -Tukusta neulomani Fox Portrait -lapaset. Tukusta löytyy niin paljon kauniita sävyjäkin, että ihan heti ei tule tylsää - minun suosikkejani ovat harmaalle pohjalle värjätyt sävyt. Ehkä tämä sukkatukukin taipuisi kivasti kirjoneuleeseen, mutta ensikerralla teen sukat ehkä aavistuksen suuremmilla puikoilla.7 kommenttia:

 1. Niin mikä oli sijoituksesi TDS:ssa? :)

  Tuo selja on tosi kaunis väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkössija? Onneee!! ��

   Poista
  2. Jo vain! Ehkä mä yritän kirjoitella siitä joku päivä vähän.. :D Kiitos!

   Poista
 2. Ihanan vihreät. :) Omanikin ovat vihreät, mutta ihan vaan Novitan Venlaa. Onneksi en katsonut lankasuositusta tarkemmin, vaan neuloin puikkosuosituksen perusteella ohuesta langasta. :D Muuten ei ois tosiaan sopivia saanut. Mutta malli on tosi nätti!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukkaset! Mie tykkään sukkatukusta, ja tää malli kyllä sopii langalle kuin nakutettu. Omalta osaltani Sukka Finlandia on kyllä jäänyt puhtaasti ohjeiden silmäilyyn, mut mitäpä sitä ei hyvän asian puolesta tekisi :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on mennyt TDS:stä toipumiseen aina 10-11 kk... just niin että kun seuraava alkaa kolkutella ovella, niin taas huvittaakin neuloa sukkia kilpaa. Mutta tän viimesen kisan vikat mallit (ja etenki se finaali) jätti kyllä vähän pahan maun suuhun, että ehkä jätän seuraavan väliin. Sukka Finlandiankaan mallit ei ole saanu mua innostumaan. Mutta katotaan jos se tästä vielä lähtis vauhtiin!

  VastaaPoista
 5. Hiukan ohuemmasta langasta nämä olisi varmasti ollut sopivat itsekseen, mutta näinkin tulee kyllä käyttöön varmasti tuplasukkina! Ja Tukusta aion neuloa kyllä ainakin parit sukat vielä lisää :) Selja on mun lemppariväri, Repo on toinen.

  Onneksi päätin jo etukäteen, etten kisaa vauhdissa tässä kilpailussa. Sukkakuvakisa houkuttaa hieman, mutta tuntuu aika hankalalta, kun KOKO kisan kuvista valitaan yksi. Noh. Katsotaan nyt. :) Toivottavasti edessä on lisää puhuttelevia malleja.

  VastaaPoista