maanantai 30. huhtikuuta 2018

Mysteerineulontaa: Zusammen


Oletteko koskaan osallistuneet mysteeri-kaliin? Kyseessä on siis knit-along, eli yhteisneulonta, jossa neulotaan pala kerrallaan julkaistavaa ohjetta. Osallistuvat neulojat eivät neuloessaan tiedä, millainen lopputulos tulee olemaan, ja kuinka valitut langat mahtavat sopia kyseiseen malliin. 

Minä olen osallistunut tällaisiin MKALeihin muutaman kerran. Koskaan aiemmin en ole kuitenkaan saanut projektia valmiiksi kalin aikataulussa. Joulukalenterihuivini taisi valmistua muutamia päiviä joulun jälkeen tammikuun puolella ja Westin supersuosittu MKAL Speckle & Pop minulla on yhä pahasti kesken, vaikka pientä edistymistä sen projektin suhteen on tapahtunutkin ihan hiljattain...


Tällä kertaa mysteerin tarjosi Talvi Knitsin Susanna Winter. En aluksi ollut aikeissa osallistua, mutta ryhmäpaine kasvoi liian suureksi Instagramin Zusammen -päivitysten ansiosta ja lopulta päätin lähteä itsekin mukaan, vaikka aiemmat MKAL-kokemukseni eivät olekaan olleet menestyksiä. Huivithan aina kiinnostaa, ja koska Tour de Sockista voittamani vaaleankeltainen Miss Babsin merinolanka houkutti keväisellä heleydellään, päätin värjätä sen kaveriksi jonkin yhtä vaalean värin. Mysteeriin suositeltiin kahta vahvan kontrastin luovaa värivalintaa, joten lähdin pienellä riskillä matkaan hailuine vyyhteineni.

Pääosin aina oikeasta koostuva huivi olikin mukavan nopeaa neulottavaa ja pysyin rytmissä siis minäkin. Alun raitaosio alkoi jossakin kohtaa tuntua hieman tylsältä, mutta viimeisen vihjeen erityisen miellyttävä pitsi pelasti kokonaisuuden. Sen ansiosta huivi on simppeli, muttei liian pitkästyttävä neulottava ja käytössäkin näppärän eleetön.


Malli: Zusammen by Susanna Winter
Oma projekti: Zusammen
Lanka: Miss Babs ja PetrichorYarns Merino
Menekki: Molempia alle 100g
Puikot: 3.5 mm


2 kommenttia:

  1. Kaunis huivi! :) Ihana tuo pitsi. Mie oon vaan sukkia KAListellu, mutta ihan hauskaa hommaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsi oli kyllä tämän huivin kruunu, tykkään tuollaisista simppeleistä ja jokseenkin graafisista pitseistä eniten!

      Poista