torstai 31. toukokuuta 2018

Ember -sukat


Toisinaan vilkuilen Ravelryn New Patterns ja Hot Right Now -osioita juuri oikeaan aikaan. Julkaistujen ohjeiden joukosta äkkäsin ehkä pari viikkoa sitten kivan näköisen sukkaohjeen, jossa juju piili kantapäässä. Sukka oli kauttaaltaan ikään kuin suomukuviota (tai valepalmikkoa), mutta kontrastivärinen resori ja kaksivärinen kantalappu toivat sukkaan uutta, kivaa ilmettä. Klikkasin ohjeen auki ja kas, julkaisun kunniaksi ohje oli vielä hetken ilmainenkin!

Äkkiähän se sitten piti puikoille saada moinen ilmestys ja langat valikoin myöhäisillan hämärässä. En tainnut edes laittaa valoja päälle lankahuoneeseeni, vaan ounailin pikaisesti näiden kahden sävyn sopivan yhteen ja kiikutin kerät telkkarin ääreen. Kirjava, kokonainen vyyhti Handun perussukkaa oli nimittäin jo hyllyssä valmiina kerittynä ja pieni 50-grammainen, itsevärjätty säpäkän violetti kerä on yksi pyhäinjäänne ensimmäisistä värjäyskokeiluistani. En enää muista, mikä oli alunperin ajatuksenani Handun varalle, mutta sinne se oli jäänyt ja nyt koitti vihdoin sen aika päästä työn alle.

Sukanneulominen jostain syystä maittaa taas niin - en olisi millään malttanut jättää sukkia kesken sellaisten elämän perustarpeiden, kuten nukkumisen tai syömisen ajaksi, sillä suomukuviossa ja vaaleankirjavassa langassa on jotakin todella koukuttavaa. Kerros kerrokselta sukka näytti kivemmalta ja vaikka aluksi en ollut ihan varma Handusta ja etenkään näiden värien yhdistelmästä, niin lopulta sukista tuli oikeinkin kauniit. Tuumasin ensin, että violetin olisi pitänyt olla huomattavasti vaaleampi, mutta oikeastaan nämä ovat nyt vallan kivat ja tumma violetti tuo vähän rytmiä kokonaisuuteen.


Projekti: Ember Socks
Malli: Ember Socks by Alex Anders
Lanka: Handu perussukka ja PetrichorYarns SOX
Menekki: 62 grammaa Handua ja 10 grammaa SOXia
Puikot: 2.25 mm

Ember -sukat ovat mahtava välipala kaiken huivi- ja paitaneulonnan keskellä. Nämä sukat on helppo tehdä loopaten kahta sukkaa samaan aikaan, ja värien käytöllä voi luoda hyvinkin erilaisia vaikutelmia. Kantalappu on kaksivärisyydestään huolimatta helppo neuloa, sillä siinä ei neulota kirjoneuletta: värit neulotaan briossimaiseen tyyliin vuorotellen, joten toista lankaa ei tarvitse kuljettaa mukana missään vaiheessa. Kaikin puolin mukava ja nopsa projekti, jossa voi käyttää hyvin pois pienen pieniä jämälankanöttösiä!


1 kommentti: